21.7.17

Πλούσια και έντονη μετασεισμική δραστηριότητα περιμένουν οι σεισμολόγοι...

Πλούσια και έντονη μετασεισμική δραστηριότητα περιμένουν οι σεισμολόγοι στην ΚωΠλούσια και έντονη μετασεισμική δραστηριότητα περιμένουν οι σεισμολόγοι μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε την Κω. Το μέγεθος του σεισμού ακόμα δεν έχει...
διευκρινιστεί με τα σεισμολογικά κέντρα να δίνουν από 6,4 έως και 6,7 ρίχτερ. Ο κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος τόνισε πριν από λίγη ώρα στην ΕΡΤ πως το οριστικό μέγεθος θα το γνωρίζουμε αύριο ή ακόμα και μεθαύριο.

Επιπλέον, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως ο σεισμός των 5,1 ρίχτερ που ακολούθησε τον μεγάλο σεισμό και είχε επίκεντρο αρκετά βορειότερα χρειάζεται περαιτέρω παρακολούθηση καθώς έχει όλα τα στοιχεία ενός μεμονωμένου περιστατικού διέγερσης και ως τέτοιο θα πρέπει να παρακολουθείται στενά από τους σεισμολόγους.

Παράλληλα, καθησυχαστικός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ1 ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης.

«Παρακολουθούμε με λεπτομέρεια το φαινόμενο, φαίνεται να είναι διεργεμένος ευρύτερα ο χώρος στην περιοχή, κατά δική μου εκτίμηση και κατά μεγάλη πιθανότητα αυτός ήταν ο κύριος σεισμός», είπε ο κ. Τσελέντης ξεκαθαρίζοντας ότι θα υπάρχει μία πλούσια μετασεισμική ακολουθία.

«Θα έχουμε πλούσια μετασεισμική ακολουθία με μεγάλους μετασεισμούς για εβδομάδες», επισήμανε και πρόσθεσε: «Θα πρέπει οι κάτοικοι να καταλάβουν ότι για αρκετές εβδομάδες θα έχουν τον Εγκέλαδο στη γειτονιά τους».

Την ίδια ώρα, στην Κω με αεροσκάφος C-130 έφθασαν πριν από λίγο ο υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Υποδομών Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μαζί με τον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό. Στο νησί αναμένεται επίσης δύναμη από την 1η ΕΜΑΚ με 15 άτομα και δύο σκύλους καθώς και κλιμάκιο μηχανικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: