26.7.17

Μητσοτάκης: Τιμωρούν την παραγωγική Ελλάδα...

Για τιμωρία της παραγωγικής Ελλάδας λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης στη φορολογία και στο ασφαλιστικό έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την...
επίσκεψή του στην ιχθυόσκαλα Καβάλας.

«Όσο πιο πολύ δουλεύεις, όσο περισσότερο παράγεις, τόσο περισσότερους φόρους και τόσο περισσότερες εισφορές πληρώνεις. Αυτή είναι μια πολιτική, η οποία δεν αποδίδει», σημείωσε.
Ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε ότι «σήμερα τα φορολογικά βάρη πέφτουν στις πλάτες ολοένα και λιγότερων. Και όσο αυξάνουμε τους φόρους και τις εισφορές, τόσο ενθαρρύνουμε και την φοροαποφυγή και την εισφοροδιαφυγή».

Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι η Ν.Δ. θα μειώσει τους φόρους, ξεκινώντας με τους φόρους στις επιχειρήσεις, από το 29% στο 20% εντός μιας διετίας. «Και θα ισοσκελίσουμε την όποια απώλεια εσόδων μέσα από ένα συγκροτημένο σχέδιο συμμαζέματος του κράτους», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας, συνολικού ύψους 524.000.000 ευρώ, τόνισε ότι «η απορροφητικότητα είναι εξαιρετικά χαμηλή», παρότι σημαντικό μέρος των πόρων θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί «για δράσεις εκσυγχρονισμού και βελτίωσης του κόστους παραγωγής».

Εξάλλου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τα νούμερα που διαφημίζει για την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ είναι πλασματικά. «Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να αποτυπώσει κανείς την πορεία ενός κοινοτικού προγράμματος. Το τελικό δείγμα γραφής είναι να αισθάνονται οι δικαιούχοι ότι παίρνουν χρήματα. Και αυτό δεν συμβαίνει σήμερα», υποστήριξε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «πραγματικότητα» το ζήτημα των παράνομων ελληνοποιήσεων προϊόντων, «όχι μόνο στην αλιεία, αλλά και στο γάλα και στα κτηνοτροφικά προϊόντα», θέτοντας ως προτεραιότητα την εντατικοποίηση των ελέγχων για τον περιορισμού του φαινομένου...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: