19.7.17

Δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών...

Δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και κατάσχεση στην ΑΕΠΙκαι κατάσχεση στην ΑΕΠΙ...

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών  έχει προχωρήσει στο πλαίσιο της έρευνας για τις καταγγελίες περί κακοδιαχείρισης σε...
δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και κατάσχεση άυλων περιουσιακών στοιχείων της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας  (ΑΕΠΙ), μέχρι του  ποσού των 10 εκατ. ευρώ.
 
Η δέσμευση, μεταξύ των άλλων, αφορά και τις διασφαλίσεις εξαιτίας μη εξυπηρέτησης δανείoυ της Eurobank ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

Όπως είναι γνωστό  στις 7 Μαρτίου 2017 οι εισαγγελικές αρχές με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών είχαν προχωρήσει στη  δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου  της ΑΕΠΙ.

Με το δικαστικό έγγραφο είχαν δεσμευτεί εταιρικοί,  προσωπικοί λογαριασμοί των μελών του Δ.Σ. στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται μετά το πόρισμα για κακοδιαχείριση των οικονομικών της ΑΕΠΙ,  αλλά και των υπέρογκων μισθών που λάμβαναν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που έφθαναν ακόμη και τις 52.000 ευρώ μηνιαίως.

Η έρευνα αφορά στα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης, της απιστίας, της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ήδη, η  Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών είχε σχηματίσει δικογραφία από τον περασμένο Σεπτέμβριο για την υπόθεση, μετά την άρνηση της ΑΕΠΙ να δεχθεί διαχειριστικό έλεγχο, ζητώντας από την ΦΑΕ Αθηνών την διενέργεια φορολογικού ελέγχου για τις χρήσεις 2010-2015.
Τελικά, μετά το πόρισμα της Ernst & Young, το οποίο έδειξε "τρύπα" 50 εκατ. ευρώ και παχυλούς μισθούς    οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές, αφού πλέον το Δ.Σ της ΑΕΠΙ ελέγχεται και ποινικά...


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: