10.7.17

Τετραήμερο με υψηλές θερμοκρασίες...

Νέα θερμή εισβολή θα επηρεάσει τη χώρα μας από σήμερα έως και την Πέμπτη, με τις υψηλότερες τιμές να αναμένονται την Τετάρτη, όπως δίνεται και στους...
παρακάτω δύο χάρτες με πρόγνωση για τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση οι θερμοκρασίες δεν θα φτάσουν στα επίπεδα αυτών που σημειώθηκαν πριν από μια εβδομάδα.
Στους παρακάτω τέσσερις χάρτες δίνεται η πορεία της θερμοκρασίας στα 1.500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια για κάθε μεσημέρι από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη, με τα κόκκινα χρώματα να αντιστοιχούν στις πιο θερμές αέριες μάζες, ενώ οι αριθμοί στον κάθε χάρτη δείχνουν την απόκλιση σε βαθμούς από τις κανονικές τιμές.
Πιο αναλυτικά, σήμερα (Δευτέρα) τις θερμές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες μπόρες ή καταιγίδες σε ορεινά τμήματα κυρίως της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές της χώρας θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 12 έως 34 βαθμούς, στη βόρεια Ελλάδα από 17 έως 36, στη δυτική και νότια από 19 έως 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 38 βαθμούς, στα νησιά του βόρειου Αιγαίου, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη βόρεια Κρήτη από 20 έως 32 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 Μποφόρ, ενισχυόμενοι τοπικά το βράδυ σε ισχυρούς, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 Μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 4 Μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς και θα εξασθενήσουν.

Ηλιοφάνεια και ζέστη στην Αττική . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι 5 Μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά ισχυροί 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς, ενώ στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς...

Πηγή: meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: