22.7.17

Ποιος έδωσε την άδεια για το μοιραίο μπαρ της Κω...

Είχε χτυπηθεί και από τον σεισμό του 1933!...

Ερωτήματα προκαλεί η κατάρρευση του μοιραίου κτιρίου, στο οποίο στεγαζόταν το μπαρ  White Corner στην Κω, από τον ισχυρό σεισμό, που είχε ως...
αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ατόμων. 

Το μπαρ στην οδό Ναυκλήρου, αποτελούνταν από λιθοδομή χωρίς ενισχυμένη τοιχοποιία, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Οπως ανέφερε ο δήμαρχος της Κω Γεώργιος Κυρίτσης, δεν υπήρχε κανένας λόγος να ελεγχθεί από την πολεοδομία το κτίριο της δεκαετίας του 1930, καθώς δεν είναι δημόσιος χώρος συνάθροισής κοινού, ενώ λειτουργεί ως κατάστημα από τη δεκαετία του ‘80.  Είχε, μάλιστα, χτυπηθεί από τον σεισμό του 1933!

Οπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκας, τα κτίρια που κατέρρευσαν, όπως και το συγκεκριμένο, ήταν παλιά κτίρια που είχαν υποστεί τροποποιήσεις, καθώς επρόκειτο για σπίτια, που στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν για εμπορικούς λόγους.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ



Σε ό,τι αφορά την καταλληλότητα του κτιρίου για να λειτουργεί ως χώρος συναθροίσεων, ο δήμαρχος του νησιού είναι σαφής: Δεν απαιτείται κάποιος έλεγχος από την πολεοδομία για τέτοιου είδους κτίρια.

Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης, μιλώντας στο ράδιο Κρήτη, χαρακτήρισε το μπαρ «ερείπιο» διερωτώμενος «ποιος έδωσε άδεια ώστε να λειτουργεί». 

Βίντεο-ντοκουμέντο

Την τραγική στιγμή της μεταφοράς των δύο θυμάτων που καταπλακώθηκαν από την οροφή του μοιραίου μπαρ,  κατέγραψε βίντεο της Δημοτικής Τηλεόρασης Κω Δήρας.

Είναι τα πρώτα λεπτά μετά την τραγωδία και οι άνδρες των ΕΜΑΚ ψάχνουν στα χαλάσματα για θύματα. Ανακαλύπτουν τον Σινάν Κούρτογλου, 39 ετών και τον 27χρονο Σουηδό Σίμον Αντρέας Νίλσον...

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: