16.7.17

Σόου Ερντογάν σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα...

Ο Ερντογάν στην μεγάλη πορεία μνήμης για το αποτυχημένο πραξικόπημα

...με 5 εκατ. οπαδούς του για την επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος (BINTEO)...
Εκατομμύρια Τούρκοι μετέχουν από χθες στις εκδηλώσεις μνήμης σε όλη τη χώρα για την...
συμπλήρωση ενός χρόνου από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι βασικές συγκεντρώσεις ήταν προγραμματισμένες στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

Μιλώντας στη μεγάλη συγκέντρωση της Κωνσταντινούπολης, ο Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι «κανένας που προδίδει αυτήν την χώρα δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητος»

Ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε να «ξεριζώσει το κεφάλι των προδοτών» που ευθύνονται για την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, ενορχυστρωτή της οποίας η Άγκυρα θεωρεί τον αυτοεξόριστο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή.

«Πριν απ’ όλα, θα ξεριζώσουμε το κεφάλι αυτών των προδοτών» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας τελετής, ενώ επανέλαβε ότι θα εγκρίνει την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία εάν η Εθνοσυνέλευση υπερψηφίσει τη σχετική απόφαση.

Επιπλέον, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους είπε ότι θέλει οι πραξικοπηματίες που έχουν οδηγηθεί στην φυλακή να φοράνε συγκριμένη φόρμα «όπως εκείνη στο Γκουαντάναμο».

«Στο εξής, να τους οδηγούμε ενώπιον του δικαστηρίου με μια μοναδική περιβολή, όπως στο Γκουαντάναμο. Μια μοναδική στολή» τόνισε ο ίδιος.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε να τιμωρήσει τους εχθρούς του και απέτισε φόρο τιμής στους πολίτες που ύψωσαν πέρυσι το ανάστημά τους στους στρατιώτες και τα τανκς.

«Δεν επέδειξαν ίχνος ελέους όταν σημάδευαν με τα όπλα τους τους πολίτες μου» τόνισε ο Ερντογάν.«Τι είχαν οι πολίτες μου; Κρατούσαν τις σημαίες τους, όπως κάνουν και σήμερα, και κάτι σημαντικότερο: είχαν την πίστη τους».

Συγκέντρωση και στην Άγκυρα

Στην Άγκυρα μια «πλημμύρα» ανθρώπων περιμένουν τον Ταγίπ Ερντογάν να εκφωνήσει ομιλία ενώπιον του κοινοβουλίου στις 02:32 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Ακριβώς την ώρα που οι πραξικοπηματίες βομβάρδισαν την Εθνοσυνέλευση.

Η γέφυρα του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη που πέρυσι είχαν εμφανιστεί τα πρώτα τανκς και διαδραματίστηκαν μάχες, πλέον έχει μετονομαστεί σε γέφυρα «Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου» και έκλεισε για τις εκδηλώσεις του καθεστώτος.

Συμμετοχή στις εκδηλώσεις υπο την απειλή φυλάκισης

Ακόμα και με απειλές φυλάκισης που θυμίζουν Β. Κορέα το καθεστώς Ερντογάν επέβαλε στους δημόσιους λειτουργούς την συμμετοχή τους στους εορτασμού για την 1η επέτειο από την απόπειρα του «πραξικοπήματος».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας μάλιστα, έδωσε εντολή, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, όλοι οι Νομάρχες της χώρας αλλά και όλο το προσωπικό που εργάζεται για το υπουργείο να συμμετέχουν υποχρεωτικά στις επετειακές εκδηλώσεις, αλλιώς του απειλεί με φυλακή!
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: