9.7.17

Σαββόπουλος: Τη συννεφούλα την είχε κόψει και η χούντα...

Σαββόπουλος: Τη συννεφούλα την είχε κόψει και η χούντα - Η αποστομωτική απάντηση  - MediaΗ αποστομωτική απάντηση...

Για την αφαίρεση της «Συννεφούλας» από τη διδακτέα ύλη του μαθήματος των Θρησκευτικών στην Α' Λυκείου έπειτα από...
εισήγηση του Μητροπολίτη Ύδρας, Εφραίμ, μιλά στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής» ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Ο κορυφαίος Έλληνας συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής επισημαίνει πως «Κάθε τραγούδι που τραγουδιέται ανελλιπώς επί πενήντα χρόνια είναι κατάλληλο για να συζητηθεί μέσα σε μία τάξη δεκαπεντάχρονων και δεκαεξάχρονων. Κι εγώ άλλωστε δεκαέξι χρονών ήμουν όταν το έγραψα. Μαθητής της τετάρτης εξατάξιου, δηλαδή της Α' Λυκείου τώρα».

Στην ερώτηση γιατί πιστεύει πως το «έκοψε η» Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας απαντά: «Το είχε κόψει και η χούντα». «Θα το είδαν ως ''Σόδομα και Γόμορα'', σαν την αξέχαστη Σαπφώ Νοταρά, στην ταινία. Ακούστε σέβομαι την Εκκλησία αλλά δεν συμφωνώ πάντα με τους ιεράρχες της», υπογραμμίζει.

«...Δημόσιοι υπάλληλοι»

Για το διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας, επισημαίνει πως «ένα τέτοιο διαζύγιο είναι αρκετά δύσκολο και σίγουρα πρέπει να γίνει με σεβασμό, αγάπη και λίγη αρχοντιά» διευκρινίζοντας πως «οι ιερείς έγιναν κάπως σαν δημόσιοι υπάλληλοι» όταν «στις αρχές του περασμένου αιώνα η Εκκλησία χάρισε την περιουσία της στο Κράτους με αντάλλαγμα το Κράτος να πληρώνει τον μισθό των ιερέων».

Μεταξύ άλλων, ο Διονύσης Σαββόπουλος μίλησε και για την αναμενόμενη συναυλία που θα δώσει στο Καλλιμάρμαρο στις 12 Ιουλίου, αλλά και για την κρίση που διανύει η Ελλάδα.

Ο καλλιτέχνης αναφέρει στη συνέντευξή του ότι έχουν αλλάξει πολλά από την εκπομπή του «ΖΗΤΩ το ελληνικό τραγούδι» του 1986-1987. Το βασικότερο είναι ότι «δεν έχουμε λεφτά και ζητιανεύουμε, αλλά ζητιανεύουμε με τουπέ, σε αυτό δεν έχουμε αλλάξει»...


topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: