12.7.17

Ξαναζεσταμένο φαγητό...

Είναι σαφές ότι το τελευταίο διάστημα η Νέα Δημοκρατία αναζητά τον αντιπολιτευτικό της βηματισμό και παρότι ανεβάζει τους τόνους, δεν έχει ένα...
συγκεκριμένο πολιτικό αφήγημα ή ατζέντα, γύρω από την οποία να κινείται στρατηγικά.

Στην αλυσίδα αυτών των επιλογών εντάσσονται τα αιτήματα για εξεταστικές επιτροπές με πιο πρόσφατο αυτό για τους χειρισμούς Βαρουφάκη και το Plan Β την περίοδο πριν το δημοψήφισμα. Μια υπόθεση όμως γνωστή και ξεκάθαρη, την οποία, οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές από την πρώτη στιγμή, έχουν εκθέσει με κάθε λεπτομέρεια. Η επαναφορά της υπόθεσης μοιάζει να είναι ένα άνοστο όσο και ξαναζεσταμένο φαγητό που δεν μπορεί να προσθέσει ούτε να αφαιρέσει κάτι από την αντίληψη που έχει σχηματίσει η κοινή γνώμη ενώ η εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος είχε ανανεωθεί σε νεκρό πολιτικό χρόνο.

Στην ίδια συλλογιστική, η αντιπολίτευση επιχειρεί με ένα άλλο εύρημα όπως με την περίπτωση της Β. Θάνου να δημιουργήσει πολιτικό ζήτημα, μάλλον άκομψα αν θυμηθεί κανείς ότι η ΝΔ ήταν το κόμμα που εξέλεξε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας εν ενεργεία δικαστικό και Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών, τον Χ. Αθανασίου, μετέπειτα Υπουργό Δικαιοσύνης !

Άκομψες και οι παρεμβάσεις των Ενώσεων Δικαστών –ταυτόσημες με αυτές της ΝΔ- για τις κατηγορίες ότι δεν ενεργούν ως συνταγματικός πυλώνας αλλά ως πολιτικό και ιδεολογικό «βαθύ κράτος». Άλλωστε, την ίδια μέρα αποκαλύφθηκε ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ήταν αυτό που «μπλέχτηκε» στις αρμοδιότητες της εκτελεστικής εξουσίας, παρακάμπτοντας το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην υπόθεση της Μανωλάδας.

Στη χώρα πάντως επικρατεί πολιτικό και θεσμικό νέφος…

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: