31.7.17

Ο Ευκλείδης πήρε το... όπλο του...

Αποτέλεσμα εικόνας για Τσακαλώτος

Το… όπλο του πήρε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και πυροβόλησε προς συγκεκριμένους υπουργούς τόσο με την τοποθέτησή του στην ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ όσο και με συνέντευξή του σε Κυριακάτικη εφημερίδα.

Ο υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε ευθέως στον...
υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, έστω και χωρίς να τον κατονομάσει, για την πολιτική της κυβέρνησης στα μέσα ενημέρωσης, ενώ προειδοποίησε ότι «το κατενάτσιο των υπουργών κοστίζει», φωτογραφίζοντας συγκεκριμένους υπουργούς είτε γιατί δεν προωθούν νωρίτερα τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές, είτε γιατί προωθούν νομοσχέδια που εκνευρίζουν τους θεσμούς. Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν μεταξύ άλλων οι Πάνος Σκουρλέτης και Ανδρέας Ξανθός με τα νομοσχέδια για τους ΟΤΑ και την Υγεία αντιστοίχως.

Η τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου εκ των πραγμάτων ανέδειξε τα δυο κέντρα που υπάρχουν στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με τον υπουργό Οικονομικών αφενός και υπουργούς που βρίσκονται δίπλα στον πρωθυπουργό αφετέρου.

Εν τω μεταξύ το Μέγαρο Μαξίμου «βράζει» για τη στάση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο θεωρεί ότι χρησιμοποιούν, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη δημοσιότητας που διαθέτει, η αξιωματική αντιπολίτευση και συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης. 

Εκτιμά όμως ότι το όλο θέμα θα ξεφουσκώσει τις επόμενες ημέρες, ενώ δεν συζητά σε καμία περίπτωση το αίτημα της αντιπολίτευσης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Άλλωστε, η ηγεσία της κυβέρνησης τονίζει συνεχώς ότι η Νέα Δημοκρατία ζητεί τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών ακριβώς επειδή απέτυχε το αφήγημά της για αδιέξοδα στην οικονομία. 

Η εβδομάδα πάντως ξεκινά με διήμερη συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία, όπου η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών αρχηγών δεν αποκλείεται να φέρει στη Βουλή και τον Αλέξη Τσίπρα και να έχουμε μία σύγκρουση εφ' όλης της ύλης λίγο πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: