7.7.17

Επενδύει στον Αλιβιζάτο για Ποτάμι...

κλείνει μέτωπα στο ΠΑΣΟΚ... 

Σε θερινή υπερδραστηριότητα βρίσκεται η Κεντροαριστερά. Παρά ότι βρισκόμαστε ήδη στην πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, οι...
εξελίξεις στον χώρο είναι ιδιαίτερα πυκνές και ενδιαφέρουσες. Κύριο χαρακτηριστικό της κινητικότητας -μετά από πολλούς μήνες τριβών και άγονων αντιπαραθέσεων- είναι το ενωτικό πνεύμα που κυριαρχεί σε όλα σχεδόν τα κόμματα και τις προσωπικότητες που λαμβάνουν μέρος στις διεργασίες.

Η Παρασκευή ήταν μια κομβική ημέρα για την περαιτέρω πορεία που έχει χαραχθεί και περιλαμβάνει την εκλογή αρχηγού με ανοιχτό μητρώο μελών τον Οκτώβριο και το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα το Δεκέμβριο του 2017.

Η Φώφη Γεννηματά σε μια προσπάθεια οι σχετικές διαδικασίες να πραγματοποιηθούν υπό αδιάβλητες συνθήκες και με σκοπό να καταφέρουν να πειστούν, λαμβάνοντας μέρος ενεργά, πρόσωπα εκτός ΔΗΣΥ όπως ο Σταύρος Θεοδωράκης, πρότεινε στον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο να προϊσταται ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας και Πιστοποίησης Διαδικασιών.

Στη συνάντηση που είχε μαζί του, το κλίμα -σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη- ήταν εξαιρετικό, ενώ ο κ. Αλιβιζάτος δεσμεύθηκε να δώσει όλες τις δυνάμεις του, ώστε στις διεργασίες να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα και προσωπικότητες.

Ο συνταγματολόγος, λόγω των στενών σχέσεων που διατηρεί με τον Σταύρο Θεοδωράκη, εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ως “γεφυροποιός”, με απώτερο σκοπό ο επικεφαλής του Ποταμιού να πει το “ναι” και να λάβει μέρος στη σχετική κούρσα.

Δεν είναι τυχαίο ότι από την Σεβαστουπόλεως χαρακτήριζαν μέσω της «Εφ.Συν.» θετική την παρουσία του κ. Αλιβιζάτου και επιβεβαίωναν ότι θα υπάρξει άμεσα κατ΄ιδίαν επαφή του καθηγητή με τον Σταύρο Θεοδωράκη.
Συνεδρίαση χωρίς απόφαση

Στο μεταξύ, η διευρυμένη συνεδρίαση της ΚΟ του Ποταμιού που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή δεν έλαβε κάποια απόφαση αναφορικά με το κάλεσμα της Φώφης Γεννηματά. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράστηκαν θετικές αλλά και αρνητικές απόψεις γύρω από το ζήτημα της εμπλοκής στις διεργασίες για το νέο φορέα, ωστόσο το ζήτημα παραπέμφθηκε σε νέα συνεδρίαση. “Θα πρέπει να υπάρξει απάντηση για το επόμενο βήμα του Ποταμιού, όμως αφού προηγουμένως ζυγίσουμε τις δυνάμεις και τις επιθυμίες μας και κατασταλλάξουμε στις επιλογές μας”, σημείωναν καλά πληροφορημένες πηγές της Σεβαστουπόλεως. Σε κάθε περίπτωση, επαναλάμβαναν ότι το Ποτάμι δεν πρόκειται να ενταχθεί στη ΔΗΣΥ και αναφέρεται σε έναν νέο φορέα του προοδευτικού κέντρου.
Εφ' όλης της ύλης με Ανδρουλάκη

Πριν τη συνάντηση με τον Νίκο Αλιβιζάτο η Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε με τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, με τον οποίο είχαν αντιπαρατεθεί στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής τον περασμένο Απρίλιο.

Σε αυτό το εφ' όλης της ύλης ραντεβού, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιχείρησε να αφήσει στην άκρη τις αντιπαλότητες του παρελθόντος, ζητώντας να υπάρξει στο εξής πνεύμα ενότητας, με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις. Επιδίωξε δηλαδή να ρίξει τους τόνους, έτσι ώστε η πορεία προς τον νέο φορέα να διεξαχθεί σε ομαλό κλίμα.

Από το περιβάλλον της ελέχθη ότι υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος στο πλαίσιο των επαφών με όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έπαιξαν και παίζουν σημαντικό ρόλο. Οι ίδιες πηγές σημείωναν την ανάγκη να συμβάλουν άπαντες στο εγχείρημα, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει σεβασμός σε όλες τις φωνές, εφόσον αυτές συμπλέουν με τη γενικότερη κατεύθυνση των πρωτοβουλιών που λαμβάνονται. Ένα δεύτερο θέμα που τέθηκε επί τάπητος αφορούσε την καλύτερη διασύνδεση των δύο ευρωβουλευτών (Ανδρουλάκης-Καϊλη) με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για προώθηση και ανάδειξη διαφόρων ζητημάτων.

Εκ μέρους του ευρωβουλευτή ζητήθηκε να υπάρξει διαφάνεια, τήρηση του καταστατικού στις διαδικασίες και να τεθούν κανόνες εσωτερικής δικαιοσύνης για τα στελέχη που στήριξαν την παράταξη υπό αντίξοες συνθήκες...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: