26.7.17

Σκουρλέτης: «Φιλμ νουάρ» οι ισχυρισμοί Βαρουφάκη...

«Φιλμ νουάρ» χαρακτήρισε ο Πάνος Σκουρλέτης τους ισχυρισμούς του Γιάννη Βαρουφάκη περί σχεδίου για παράλληλο νόμισμα, δηλώνοντας πως...
ήταν στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η λύση εντός Ευρωζώνης, κάτι που απέδειξε με τους επώδυνους συμβιβασμούς που έκανε.

O κ. Σκουρλέτης δήλωσε από τη Βουλή πως η κυβέρνηση δεν φλέρταρε ποτέ με καμιά άλλη λύση, αλλά πως ήταν σαφής η στρατηγική της επιλογή για λύση εντός Ευρωζώνης.

«Εγκαλείτε την κυβέρνηση για κάτι που δεν έκανε;», ρώτησε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. «Γιατί απαντήθηκε από την ίδια τη ζωή το αν είχαμε άλλο σχέδιο, με τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης για λύση εντός της Ευρωζώνης, με σκοπό να μην πάμε σε περαιτέρω βίαιη φτωχοποίηση του λαού.

Αυτός ήταν ο «επώδυνος συμβιβασμός που κάναμε», υποστήριξε ο υπουργός, καλώντας την ΝΔ να μην υιοθετεί άκριτα ότι ακούει. «Θέλετε κι εσείς να συμβάλλετε σε αυτό το φιλμ νουάρ, σε αυτό το βίπερ του κ. Βαρουφάκη;», αναρωτήθηκε ο υπουργός.

Επιπλέον ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε έωλο και αστείο το επιχείρημα της αντιπολίτευσης περί 100 δισ. που χάθηκαν την περίοδο Βαρουφάκη. «Θα είχαμε τεράστια ύφεση τώρα αν είχε γίνει αυτό. Αντίθετα, ήδη η οικονομία κινείται με θετικούς ρυθμούς και με πολύ καλές προοπτικές μετά και τη χθεσινή έξοδο», δήλωσε ο κ.Σκουρλέτης.

Δημοκρατικό μας δικαίωμα να ασκούμε κριτική

Μάλιστα, αναφερόμενος στη κόντρα κυβέρνησης-Δικαιοσύνης, σημείωσε πως «κύκλοι της Δικαιοσύνης υπερβαίνουν τα όρια των αρμοδιοτήτων τους, μιας και δεν έχει ξαναγίνει συνδικαλιστικά όργανα να λένε για δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση ότι κάνει ό,τι σε Τουρκία και Πολωνία».

Παράλληλα, χαρακτήρισε δημοκρατικό και συνταγματικό δικαίωμα της κυβέρνησης να ασκεί κριτική, με σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών, όπως είπε...

Κατερίνα Κανάκη, stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: