17.7.17

Ο Τραμπ απειλεί να κάνει τις ΗΠΑ χειρότερες και από την Ελλάδα...

Ανισότητες ΗΠΑ
...στις ανισότητες...
Περίπτωση προς αποφυγή για όλο τον κόσμο αποτελεί η Ελλάδα, όσον αφορά τις ανισότητες των εισοδημάτων και τις...
κοινωνικές ανισότητες.

Σε άρθρο του, ο Guardian εξετάζει τις συνέπειες της φορολογικής μεταρρύθμισης που ετοιμάζεται να εφαρμόσει ο Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ. Η πιθανή εφαρμογή της θα μεγάλωνε περισσότερο το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών και θα έριχνε τις ΗΠΑ στη διεθνή κατάταξη για τις ανισότητες.

Ήδη οι ΗΠΑ ξεχωρίζουν αρκετά από άλλες οικονομικά αναπτυγμένες χώρες, καταλαμβάνοντας την 23η θέση στην κατάταξη.

Όμως, οι ερευνητές προειδοποιούν ότι αν ο Λευκός Οίκος εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, που θα περιορίσουν τον προϋπολογισμό για την κοινωνική πρόνοια, αφήνοντας χιλιάδες Αμερικάνους χωρίς ασφάλιση, οι ΗΠΑ θα πέσουν κατακόρυφα στην κατάταξη. Μάλιστα, οι ειδικοί τονίζουν ότι οι ΗΠΑ θα βρεθούν κάτω από τη θέση της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Αργεντινής.

Η κατάταξη λαμβάνει υπόψη τις πολιτικές σχετικά με τη φορολογία, την κοινωνική πρόνοια και την εργασία σε κάθε χώρα. Πρώτες στην κατάταξη είναι χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 25η θέση και, από ό,τι φαίνεται, το να βρεθεί μια χώρα κάτω από αυτήν είναι το χείριστο σενάριο.

Παρ’όλο που η ευαισθητοποίηση για θέματα ανισοτήτων έχει αυξηθεί μέσα στην τελευταία δεκαετία, οι κυβερνητικές πολιτικές δεν έχουν αλλάξει με σκοπό να τις περιορίσουν.

info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: