29.7.17

Φάμελλος: Απαίτηση της κοινωνίας...

http://avgi.gr/documents/10179/0/%CE%A3%CE%A9%CE%9A%CE%A1%CE%91%CE%A4%CE%97%CE%A3+%CE%A6%CE%91%CE%9C%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%9F%CE%A3+2017/627ecbe0-6f18-4960-b9a1-fcbf81abb0fc?t=1495636117154&imageThumbnail=3...η επιστροφή της εργασίας και του κράτους δικαίου...

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, σε άρθρο του με τίτλο «Η επόμενη μέρα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ» που...
δημοσιεύεται, σήμερα, στην εφημερίδα Ειδήσεις αναφέρει ότι η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, η επιτυχής έκδοση νέου 5ετούς ομολόγου, η αύξηση των θέσεων εργασίας, οι σταθερά θετικοί δείκτες στο παραγωγικό και στο δημοσιονομικό επίπεδο αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα έχει μπει σε ένα νέο δρόμο.

Επισημαίνει δε, ότι παρά τη συντονισμένη μηντιοτρομοκρατία και την αμφισβήτηση της προσπάθειας από την αντιπολίτευση,  η οποία  υπηρετεί όλο το παλιό σύστημα εξουσίας, οι αλλαγές είναι συνεχείς, σταθερές, με προοδευτικό και κοινωνικό πρόσημο.

«Η έξοδος της χώρας από την επιτροπεία παραμένει κεντρικός στόχος μας, με απαραίτητο όρο να είναι η κοινωνία όρθια και η ανάπτυξη να έχει δίκαια και αναδιανεμητικά χαρακτηριστικά, με πραγματικό προϊόν και σε ισορροπία με το περιβάλλον», τονίζει μεταξύ άλλων ο Σωκράτης Φάμελλος.

Μέσα σε μια Ευρώπη που αμφισβητείται και οφείλει να αλλάξει, «μπορεί να διατυπωθεί μια νέα συμμαχία με πυλώνες την εργασία, την ισονομία και δικαιοσύνη. Μια δημοκρατική συμμαχία ουσιαστικής προόδου, των ενεργών πολιτών, της κοινωνίας της γνώσης, ξεπερνώντας τα σύνορα των χωρών, μπορεί να αντιπαρατεθεί στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο των αριθμών και των δεικτών, των λίγων, της διαπλοκής των κολλητών, της ακροδεξιάς και συντηρητικής αντίληψης και πρακτικής».

Και καταλήγει: «Η επιστροφή της εργασίας, και των αξιών που δημιουργεί, η εφαρμογή των δημοκρατικών κανόνων δικαίου και ισονομίας των πολιτών, των παραγωγών και των επιχειρήσεων, αποτελούν ανάγκη και απαίτηση της κοινωνίας μας».  Πρόκειται για στοιχεία που δημιουργούν τη βάση για ένα ουσιαστικό πλειοηψηφικό κοινωνικό ρεύμα που θα αντιπαρατεθεί με τα παλιά συμφέροντα.

Συνεπώς, «αποτελεί ουσιαστικό πολιτικό καθήκον ενός αριστερού και ριζοσπαστικού κόμματος, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, να διατυπώσει το πλαίσιο, αλλά και να καθορίσει διαλεκτικά στην κοινωνική διαδικασία τα χαρακτηριστικά αυτής της πολιτικής αλλαγής. Και να διευρύνει τις κοινωνικές συμμαχίες τροφοδοτώντας τις με ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο, με ένα ευρύ άνοιγμα στην κοινωνία»...


avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: