27.7.17

Φάμελλος: Δεν έπιασε το εμπάργκο Μητσοτάκη...

Αποτέλεσμα εικόνας για Σωκράτης ΦάμελλοςΗ ΝΔ προσβάλλει και υποτιμά τη Στερεά Ελλάδα, συνεπής με αυτό που είναι: πολιτική για τους λίγους, οικογενειοκρατία, αθηνοκεντρικό κράτος και υποτίμηση για την κοινωνία και την περιφέρεια, είπε ο...
αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας Στο Κόκκινο και το Γιώργο Τραπεζιώτη, αναφορικά με το δεύτερο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο στην Λαμία, που ολοκληρώνεται σήμερα με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Χτες στη Λαμία ξεκίνησε μία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα, πλούσια συζήτηση ... στο κομμάτι της ενέργειας και του περιβάλλοντος είχαμε πάνω από 20 τοποθετήσεις από δημάρχους, παραγωγικούς φορείς, εκπροσώπους βιομηχανιών, κοινωνικές επιχειρήσεις, πολιτικές κινήσεις, κοινωνικές ομάδες... δεν έπιασε το εμπάργκο που προσπάθησε να κάνει ο κ. Μητσοτάκης, η Αυτοδιοίκηση ενδιαφέρεται για ανάπτυξη στην περιφέρεια», είπε ο κ. Φάμελλος. 

Σημειώνεται ότι χτες και μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε το δικό του «παρών» στο συνέδριο, παρά το «απαγορευτικό» το οποίο εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία καθώς ζητάει από τα αυτοδιοικητικά στελέχη της να μη συμμετέχουν σε παρόμοιες εκδηλώσεις αν και το συνέδριο διοργανώνεται με πρωτοβουλία της περιφέρειας.

«Μέχρι τώρα οι δήμαρχοι συνωστίζονταν στα γραφεία των υπουργών παρακαλώντας για μία επιχορήγηση ... χτες κάποιος είπε "για πρώτη φορά βλέπω την κυβέρνηση να έρχεται εδώ για να μιλήσει μαζί μας αντί να προσπαθούμε εμείς να κλείσουμε ραντεβού στα υπουργεία" ... Δεν πήγαμε πρώτη φορά στη Λαμία, προηγήθηκε ο κ. Σταθάκης ήταν στη ΛΑΡΚΟ, εγώ στην Άμφισσα, τη Θήβα, τη Λειβαδιά, τη Χαλκίδα (όπου εγκαινιάσαμε νέα κύτταρα ΧΥΤΑ και κλείσαμε χωματερές, δεν παρουσιάσαμε μακέτες)», συνέχισε ο κ. Φάμελλος.

Σημείωσε μάλιστα ότι «μόνο για την ενέργεια και το περιβάλλον η συζήτηση διήρκεσε 3-3,5 ώρες χωρίς διάλειμμα, δεν έφυγε κανείς ... οι υπουργοί μίλησαν στην αρχή και στο τέλος, ενδιαμέσως μίλαγε ο κόσμος. Είναι συνέδριο του τόπου, έχει τοπική αναφορά, αποκεντρωμένες διαδικασίες, ουσιαστική δημοκρατική διαδικασία ... η τοποθέτηση της ΝΔ προσβάλλει και υποτιμά τη Στερεά Ελλάδα ... είναι απολύτως συνεπές με αυτό που είναι η ΝΔ: Πολιτική για τους λίγους, υποτίμηση για την κοινωνία και την περιφέρεια, ένα αθηνοκεντρικό και άδικο κράτος εκπροσωπεί ο κ. Μητσοτάκης, που στηρίζεται στην οικογενειοκρατία».

«Εμείς δίνουμε πρώτο ρόλο στην αυτοδιοίκηση και τη δυνατότητα να διαχειρίζεται τους πόρους της, δεν αποφασίζουμε εμείς για τα έργα της αυτοδιοίκησης ... θέλουμε να υπάρχουν ζωντανές φωνές στην κοινωνία», όπως υπογράμμισε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: