14.7.17

Συναγερμός στο Αμερικανικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη...

Συναγερμός στο Αμερικανικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη  - Συνελήφθη ένας άντρας - Media Συνελήφθη ένας άντρας...

Συναγερμός έχει σημάνει στο Αμερικανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη όταν άντρας βρέθηκε στον...
προαύλιο χώρο του προξενείου.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δύο άτομα εισήλθαν στον χώρο του προξενείου. Ο ένας από τους δύο συνελήφθη ενώ ο δεύτερος διέφυγε και αυτή τη στιγμή οι τουρκικές Αρχές τον καταζητούν. Ο άντρας που συνελήθφη, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, φέρεται να δήλωσε στην αστυνομία πως είχε χαθεί και δεν ήξερε που βρίσκεται.

Ο συναγερμός στο προξενείο παραμένει και οι αμερικανικές αρχές έχουν ειδοποιήσεις τους πολίτες των ΗΠΑ να να αποφεύγουν την περιοχή του προξενείου..

«Οι τουρκικές αρχές και το προσωπικό ασφαλείας του αμερικανικού Γενικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη αντιμετωπίζουν μια ενδεχόμενο  πρόβλημα ασφαλείας στο Γενικό προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη. Αυτή τη στιγμή παρακαλούμε τους Αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν το προξενείο και τη γύρω περιοχή

Η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Τουρκία ζητά από τους Αμερικανούς  πολίτες να επικοινωνήσουν με μέλη της οικογένειάς τους και να συζητήσουν για τα σχέδια ασφαλείας τους σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα.  Αναθεωρείστε τα προσωπικά σχέδια ασφάλειας, σιγουρευτείτε για τον τρόπο επικοινωνίας σας και να γνωρίζετε τι συμβαίνει γύρω σας, συμπεριλαμβανομένων και τον τοπικών εκδηλώσεων και να παρακολουθείτε τα τοπικά μέσα για έκτακτες ειδήσεις. Να είστε σε επιφυλακή και να λαμβάνετε τα απαραίτητα μέτρα για την προσωπική σας ασφάλεια» αναφέρει στη ανακοίνωσή του το προξενείο. 

Υπενθυμίζεται πως κατά το περασμένο διάστημα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει εκδώσει αρκετές προειδοποιήσεις προς τους Αμερικανούς πολίτες, καλώντας τους να είναι προσεχτικοί ή και να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Τουρκία...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: