29.7.17

Ο Βενιζέλος ψάχνει κόμμα να ηγηθεί...


...και η Φώφη φαντασιώνεται… ΠΑΣΟΚ

Ο Ανδρουλάκης θέλει να γίνει αρχηγός...

Γράφει ο Πολιτικός

Θέλει ο Βαγγέλης Βενιζέλος να κάνει δικό του κόμμα, αλλά αντιλαμβάνεται ότι το εγχείρημα είναι δύσκολο να τού βγει. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρος της κυβέρνησης Σαμαρά μπορεί να νομίζει τώρα ότι...
έχει αποκτήσει ακροατήριο διατυπώνοντας ένα σκληρό αντιπολιτευτικό λόγο έναντι της κυβέρνησης, όμως βαθιά μέσα του γνωρίζει ότι δεν έχει κοινό να τον ακολουθήσει εκλογικά.

Πριν από μερικές ημέρες η προοπτική συγκρότησης πολιτικού φορέα με επικεφαλής τον Βαγγέλη Βενιζέλο συζητήθηκε σε στενό κύκλο συνεργατών του και άλλων ενδιαφερόμενων. Όμως εκείνη η συνάντηση δεν κατέληξε πουθενά.

Είναι γεγονός ότι ο Βενιζέλος μετά την αποχώρηση Ραγκούση από την «Ώρα Αποφάσεων» άρχισε να λοξοκοιτάζει προς το συγκεκριμένο πολιτικό σχήμα. Όχι για να γίνει ο τρίτος της παρέας στη θέση του Γιάννη Ραγκούση. Αλλά για να τεθεί επικεφαλής της «Ωρας Αποφάσεων» όταν αυτή θα μετασχηματιστεί σε πολιτικό κόμμα για να κατέβει στις εκλογές Διαμαντοπούλου και Φλωρίδης ούτε καν συζητούν μία τέτοια πιθανότητα με τον όρο που θέτει ο Βενιζέλος να είναι εκείνος ο αρχηγός του νέου κόμματος. Άλλωστε το σχέδιό Βενιζέλου προϋποθέτει και τη συμμετοχή του Ποταμιού στο νέο φορέα, κάτι που δεν φαίνεται εφικτό. Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα δώσει την οριστική του απάντηση το Σεπτέμβριο.

Πάντως με την «Ωρα Αποφάσεων» συνομιλούν και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Όπως για παράδειγμα ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης που βρίσκεται στα μαχαίρια με τη Φώφη Γεννηματά. Κι αυτός δεν έχει κρύψει τις ηγετικές του φιλοδοξίες…

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προετοιμάζεται για την εκλογή ηγεσίας του νέου κόμματος τον ερχόμενο Οκτώβριο θεωρώντας ότι η εκλογή της είναι εξασφαλισμένη. Όμως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δεν είναι λίγοι εκείνοι που διερωτώνται γιατί η Γεννηματά έχει σηκώσει τόσο τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση εντοπίζοντας «προβλήματα Δημοκρατίας» και ταυτιζόμενη με τη γραμμή Μητσοτάκη. Κάποιοι πιστεύουν ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη αποφασίσει να κάνει το δεκανίκι σε μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ άλλοι βλέπουν πίσω από το ανέβασμα των τόνων την αγωνία της να επαναπροσεγγίσει ένα κομμάτι του μεσαίου χώρου που στράφηκε προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μπορεί η κ Γεννηματά να φαντασιώνεται ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ από τα παλιά, αλλά γνωρίζει και η ίδια εκτός από πολλά στελέχη ότι δεν διαθέτει ηγετική στόφα.

ΥΓ. Αλήθεια η κ. Γεννηματά δεν καταλαβαίνει ότι ισχυρό ΠΑΣΟΚ και σύμπλευση με Μητσοτάκη δεν γίνεται;...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: