7.7.17

Περιμένοντας (με πανό και ντουντούκες) τον Πολάκη...

4
ΦΩΤΟ...
“Θερμή” υποδοχή επεφύλαξαν εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στο...
νοσοκομείο για τα εγκαίνια νέου ιατρικού εξοπλισμού.

 8

Εργαζόμενοι από νωρίς είχαν αναρτήσει πανό και φώναζαν συνθήματα ενάντια στην πολιτική που ασκεί η Κυβέρνηση σχετικά με τον πολύπαθο τομέα της υγείας.

Οι ίδιοι εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για την υποβάθμιση του συστήματος υγείας, κάνοντας λόγο για παντελή αδιαφορία του αρμόδιου υπουργείου στην επίλυση των προβλημάτων της δημόσιας υγείας.

Ο νέος ιατρικός εξοπλισμός εγκαινιάστηκε στην Καρδιολογική και Καρδιοχειρουργική Μονάδα, τα οποία αποτελούν δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της Διοίκησης του νοσοκομείου «οι ασθενείς έχουν αναμφισβήτητα δικαίωμα στην καλύτερη ποιότητα παροχής υπηρεσιών και αυτό πραγματοποιείται και μέσω της εγκατάστασης του νέου μηχανήματος ακτινοθεραπείας και του άλλου εξοπλισμού».Επίσης, εγκαινιάζεται το νέο λειτουργικό σύστημα ψύξης υψηλής τεχνολογίας και προδιαγραφών, το οποίο αναβαθμίζει ενεργειακά το Νοσοκομείο, καλύπτοντας όλες τις σύγχρονες ανάγκες του, ενώ παράλληλα εξοικονομεί και χρήματα από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και με τη λειτουργία του θα προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας στο Νοσοκομείο.

Οι εργαζόμενοι εδώ και μια δεκαετία, αγωνιωδώς ζητούσαν την αντικατάσταση του συστήματος ψύξης, επειδή υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης της λειτουργίας του νοσοκομείου, αίτημα το οποίο και υλοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ(6 έξι μήνες)”.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι απαντούν, λέγοντας:

«Σε μια επίσκεψη-σόου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας βρέθηκε στο ΠαΓΝΗ που υποφέρει από οξυμένα προβλήματα που διαχρονικά δημιουργούν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές, για να εγκαινιάσει το νέο γραμμικό επιταχυντή και το νέο σύστημα ψύξης – θέρμανσης, τιμώντας τους «ευεργέτες εφοπλιστές».

Τα σόου και οι φιέστες με εκπροσώπους των εφοπλιστών δείχνουν τη στρατηγική της κυβέρνησης στον κοινό τους δρόμο για νοσοκομεία-επιχειρήσεις με τους ασθενείς πελάτες και τους εργαζόμενους σκυφτούς, εξαντλημένους και λεηλατημένους.

Οι άνθρωποι της κυβέρνησης, των επιχειρήσεων και λοιποί πρόθυμοι μπορούν να μαζεύονται πίσω από κλειστές πόρτες και να στήνουν επικοινωνιακά παιχνίδια εγκαινιάζοντας μονάδες χωρίς προσωπικό, χωρίς υποδομές.

Οι εργαζόμενοι του ΠαΓΝΗ, του εξουθενωμένου προσωπικού που αντιδράσαμε σήμερα σε μια συμβολική κινητοποίηση και ο λαός της Κρήτης δεν θα γίνουμε χειροκροτητές της κυβερνητικής πολιτικής.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να φύγουν οι επιχειρήσεις από την Υγεία, για μαζικές προσλήψεις, για γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία»

cretapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: