18.7.17

Λοβέρδος: Έκανα ότι μου ζητήθηκε...

Ο Μαρτίνης ήθελε να πωληθεί...

Τι είπε ο πρώην υπουργός στην Εξεταστική της Βουλής...

Τη πεποίθησή του πως έκανε ότι μπορούσε την περίοδο που θήτευσε στο υπουργείο Υγείας, για τη διάσωση του Ερρίκος Ντυνάν, εξέφρασε και πάλι ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στην...
εξεταστική επιτροπή της Βουλής (για δεύτερη φορά) ο βουλευτής δήλωσε πως έκανε ότι του ζητήθηκε αλλά και ότι ο ίδιος δεν επιθυμούσε να ιδιωτικοποιηθεί το νοσοκομείο.

Όπως σημείωσε μάλιστα με νόημα, ο Μαρτίνης ήταν αυτός που ήθελε την πώλησή του. «Υιοθέτησα την άποψη της διοίκησης του Ντυνάν ως ύστατη λύση», δήλωσε χαρακτηριστικά σημειώνοντας: «αισθάνομαι ότι έκανα αυτό που μπορούσα. Και με το πολύ παραπάνω μάλιστα, κάτι που περίμενα να μου αναγνωριστεί».

Ο κ. Λοβέρδος αναφερόμενος σε τροπολογία που κατέθεσε τη περίοδο της υπουργίας του, δήλωσε πως αυτή δεν έπαιξε τελικά ρόλο στην ιδιωτικοποίηση του Ντυνάν, την οποία τελικά χαρακτήρισε και ως σωτηρία. Ωστόσο λίγο αργότερα ο βουλευτής της πλειοψηφίας κ. Τζαμακλής, είπε πως ο δικηγόρος της Ημιθέας (το διάδοχο σχήμα του Ντυνάν) κατέθεσε στον εισαγγελέα ότι η κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του νοσοκομείου έγινε δυνατή με τη χρήση της τροπολογία Λοβέρδου, θέση που έκανε αποδεκτή και το δικαστήριο.

Ο κ. Λοβέρδος αρχικά αποδέχθηκε το επιχείρημα, όμως στη συνέχεια και αφού διάβασε τα σχετικά έγγραφα συμπλήρωσε ότι στην απόφαση υπάρχει παράλληλη σκέψη του δικαστή η οποία και αποκρύφτηκε. «Λέει ότι αυτή η διαδικασία εξυπηρέτησε το Ντυνάν», είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να επισημανθεί πως με απόφασή της η εξεταστική επιτροπή, απέστειλε στην επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής, τα στοιχεία για τα δωρεάν νοσήλια του Ντυνάν προκειμένου να ερευνηθούν τα πολιτικά πρόσωπα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: