9.7.17

Σβίγκου: Δεχόμαστε πόλεμο λάσπης από τη ΝΔ...

Σβίγκου: Δεχόμαστε πόλεμο λάσπης από τη ΝΔ μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης - Mediaμετά το κλείσιμο της αξιολόγησης...

«Τις τελευταίες μέρες δεχόμαστε έναν πόλεμο λάσπης από τη ΝΔ. Η αξιολόγηση έκλεισε, όλα τα καταστροφολογικά της...
σενάρια έπεσαν στο κενό, και, ελλείψει άλλου αντιπολιτευτικού αφηγήματος βρήκε τώρα αυτή την ιστορία. Ζητάνε εξεταστική επιτροπή για μια δήθεν παρέμβαση του κ. Καμμένου. Πρόκειται για μια κίνηση αντιπερισπασμού, η οποία δεν γίνεται πιστευτή από κανέναν, και δεν θα καταφέρει να αποπροσανατολίσει κανέναν», αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στην Κυριακάτικη Kontra Νews η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Αναφερόμενη στην απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, η κ. Σβίγκου, την χαρακτηρίζει «αποφασιστικό βήμα προς την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, παρόλες τις δυσκολίες και τον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων. Η κυβέρνηση δικαιώνεται που δεν αποδέχθηκε το προηγούμενο σχέδιο απόφασης, αυτό του Eurogroup της 22ας Μαΐου, παρά τις πιέσεις από το εξωτερικό, αλλά και το εσωτερικό. Η συμφωνία έκλεισε με θετικό πρόσημο», σημειώνει, κάτι που όπως λέει, «δημιουργεί πανικό και αφωνία στην αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτοί που εύχονται να υπάρξουν νέα μέτρα, και μάλιστα υπόσχονται ότι θα πάρουν από μόνοι τους και παραπάνω μέτρα από όσα θα ήθελαν να μας ζητήσουν οι δανειστές, είναι η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.

Ερωτώμενη για το πότε πρέπει να αναμένεται η έξοδος στις αγορές απαντά ότι «το κλείσιμο της αξιολόγησης έχει θέσει τις βάσεις για την έξοδο, σε σύντομο χρονικό διάστημα από τώρα» και προσθέτει ότι «η χρονική στιγμή της εξόδου στις αγορές, θα επιλεγεί μετά από σχεδιασμό, συντονισμένες κινήσεις της κυβέρνησης, θα εξαρτηθεί από τις διεθνείς οικονομικές συνθήκες, και μόνο όταν θα είμαστε βέβαιοι για το αποτέλεσμά της».

«Πάντως», τονίζει, «αυτό δεν θα γίνει με τον τρόπο του κ. Σαμαρά, ο οποίος πουλούσε στο εσωτερικό success story, ενώ έξω έψαχνε πιστοποιητικά βιωσιμότητας για το χρέος, για να διευκολύνει τους Ευρωπαίους ομοϊδεάτες του και δεν θα είναι ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, ούτε ένα προεκλογικό τέχνασμα».

Συνεχίζοντας η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύει επίθεση εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «όσα υπόσχεται σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, με το σκληρό νεοφιλελεύθερο και αντεργατικό πρόγραμμά του είναι ελαφρύνσεις για τους έχοντες, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας, μέτρα που ούτε η πιο σκληρή πλευρά μέρος των δανειστών δεν έχει καν φανταστεί».

«Ο κ. Μητσοτάκης», συνεχίζει η κ. Σβίγκου, «θέλει νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, σχολεία χωρίς δασκάλους, ούτε ίχνος κράτους πρόνοιας. Όλα θυσία στον βωμό των, φιλικών του, επιχειρηματικών συμφερόντων. Η σημερινή κυβέρνηση, αντίθετα, αγωνίστηκε, από την πρώτη στιγμή, παρά τις δύσκολες καταστάσεις, για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους. Δώσαμε πρόσβαση σε δυόμισι εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας σε υπηρεσίες δημόσιας υγείας, 550.000 συμπολίτες μας λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το οποίο θα επεκτείνεται διαρκώς, το 10% των δικαιούχων του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης θα έχει τη δυνατότητα να ενταχθεί σε προγράμματα απασχόλησης, γίνονται προσλήψεις στην παιδεία και τη υγεία».

Ερωτώμενη εάν θα επιδιωχθεί διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος τονίζει ότι «αυτό που μας απασχολεί είναι η διεύρυνση της κοινωνικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, κι όχι η συμμαχία με φαντάσματα του παρελθόντος ή με θιασώτες ενός άγριου νεοφιλελευθερισμού».

«Δυστυχώς», συνεχίζει, «η εγχώρια πολιτική σκηνή, ιδιαίτερα ο χώρος της λεγόμενης κεντροαριστεράς, έχει παραμείνει προσκολλημένη σε μια αναπόληση της δεκαετίας του 1990 ή του 2000. Αντί να διδαχθούν από τη γενικότερη στροφή, πανευρωπαϊκά, της σοσιαλδημοκρατίας, προς μια πιο προοδευτική, αριστερή κατεύθυνση, επιμένουν ακόμα σε νεοφιλελεύθερα ιδεολογικά προτάγματα, ενώ πιστεύουν ότι η αναγέννησή τους θα έρθει διά της επίκλησης του πνεύματος του εκσυγχρονισμού του κ. Σημίτη, ή διά της σύμπραξης διαφόρων μικροφεουδαρχών και παραγόντων του παρελθόντος, οι οποίοι, σήμερα, δεν εκπροσωπούν παρά μόνο τον εαυτό τους», καταλήγει η κ. Σβίγκου...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: