10.7.17

Βερναρδάκης: Η ΝΔ θέλει ανάθεση σε ιδιώτη ακόμη και του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους...

"Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα κρίσης εμπιστοσύνης, η κυβέρνηση κάνει δουλειά χωρίς επικοινωνιακούς μηχανισμούς", είπε στο...
Ραδιόφωνο 24/7 ο υπουργός Επικρατείας, υπεύθυνος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον Δημόσιο τομέα ανέφερε ότι σε αυτόν εργάζονται 560.000 άνθρωποι, αριθμός μικρότερος σε όλη την Ευρώπη, επί του ενεργού πληθυσμού. "Χρειαζόμαστε πολύ παραπάνω, δεν είναι αρκετοί, γι' αυτό κάθε δεκαετία δημιουργείται στρατός συμβασιούχων. Η δημόσια διοίκηση έχει αλλάξει θέλει άλλες ειδικότητες και ικανότητες του προσωπικού", τόνισε ο Χριστόφορ0ος Βερναρδάκης  και πρόσθεσε ότι "η ΝΔ δεν θα μας πει ποτέ πόσοι άνθρωποι χρειάζονται στη Δημόσια διοίκηση".

Για το θέμα των σκουπιδιών, είπε ότι υπήρξε τεχνητή όξυνση, καθώς δεν μπορούσε να γίνει ανάθεση σε ιδιώτη της αποκομιδής απορριμάτων, γιατί κάτι τέτοιο είναι αντισυνταγματικό. "Η ΝΔ θέλει ανάθεση σε ιδιώτη ακόμη και του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους", σχολίασε στη συνέχεια χαρακτηριστικά.

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, τοποθετήθηκε με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου, σχετικά με τις καθυστερήσεις δεδουλευμένων, λέγοντας, ότι πρόκειται για μια απόφαση που μας γυρίζει δεκαετίες πίσω ενώ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν αναμειγνύεται στο έργο της Δικαιοσύνης.

Σχετικά με το σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης, δήλωσε ότι θα γίνει σχεδιασμός από την Περιφέρεια, ώστε να γίνει με βάση το κράτος και με τη δημιουργία Αναπτυξιακής τράπεζας και άλλων θεσμικών εργαλείων που θα εποπτεύσουν τη διαδικασία.

Για τον τομέα της Υγείας, δήλωσε ότι "γίνεται εμβληματική δομική μάχη με τα παλαιο-συνδικαλιστικά συμφέροντα και ενώ η κοινωνία είναι κουρασμένη".

Για τη συνταγματική αναθεώρηση, είπε ότι "θα πρέπει να γίνει μια κοινωνική συζήτηση με τους φορείς" και πρόσθεσε ότι "ο διαχωρισμός κράτους - εκκλησίας, συμπεριλαμβάνεται στη συζήτηση".

Τέλος, ο κ. Βερναρδάκης, εκτίμησε ότι οι δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύονται δεν θα έχουν καμία σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: