18.7.17

Δεκατέσσερις προσαγωγές στα επεισόδια κατά την πορεία αλληλεγγύης στην Ηριάνα...

Δεκατέσσερις προσαγωγές, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην οδό Ερμού και στη...
γύρω περιοχή, από άτομα που συμμετείχαν στην πορεία αλληλεγγύης προς την Ηριάνα, το βράδυ της Δευτέρας, μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της από το Πενταμελές Εφετείο. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν κάποιοι θα κρατηθούν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για συμμετοχή στα επεισόδια.

Παρά την έντονη βροχόπτωση, όπως αναφέρουν χρήστες των social media, περίπου 700 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μοναστηρακίου και πραγματοποίησαν διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας. Στην Ερμού προκλήθηκαν φθορές σε καταστήματα και ΑΤΜ, σύμφωνα με τo Documento. 


Η διαδήλωση διοργανώθηκε ως αμεση απαντηση στην εκδικητική απόφαση που εξέδωσε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας σήμερα για την Ηριάννα και τον Περικλή.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ομάδα αγνώστων, λίγο πριν ολοκληρωθεί η πορεία έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων στην Ερμού ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και κάνοντας χρήση χημικών για να τους απωθήσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: