19.7.17

Χάραξαν τις διαχωριστικές γραμμές...

Όσα ειπώθηκαν στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ...

Για την πρώτη Κεντρική Επιτροπή μετά από πολύ καίριο που θα έχει προγραμματικό χαρακτήρα μετά και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης κάνουν λόγο πηγές της Κουμουνδούρου μετά την...
ολοκλήρωση της αποψινής Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο επίκεντρο της οποία βρέθηκε το τελικό κείμενο της εισήγησης της ΚΕ.

Τα μέλη της ΠΓ συζήτησαν επί μακρόν τον τρόπο που θα αξιοποιηθούν τα θετικά της συμφωνίας και τις δυνατότητες που ανοίγονται για την οικονομία , με το βάρος σε κόμμα και κυβέρνηση να πέφτει πλέον στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο κοινωνικό επίπεδο.

Μάλιστα η διαχωριστική γραμμή μεταξύ κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορά και στον τρόπο που θα προκύψει η ανάπτυξη. Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην ανάπτυξη που θα στηρίζει την εργασία, σε αντίθεση με τη ΝΔ που είναι σταθερά προσανατολισμένη , στη συντριβή της εργασίας.

Η ΠΓ συζήτησε μια σειρά θεμάτων σε τομείς του πολιτικού σχεδιασμού και του κυβερνητικού έργου, με αιχμή πάντα το κοινωνικό κράτος, όπως συζητήθηκε και το πρωί στο υπουργικό συμβούλιο. Ενώ αρκετά μεγάλη συζήτηση έγινε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, και στις αλλαγές στην παιδεία κυρίως αναφορικά με το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στο τραπέζι της αποψινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας τέθηκαν και τα ζητήματα δικαιωμάτων και δημοκρατίας όπως επίσης και η βελτίωση του κυβερνητικού έργου και του συντονισμού αλλά και η επαφή κυβέρνησης - κόμματος.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, στο κλείσιμο της ομιλίας του, ζήτησε να γίνει ένας απολογισμός της τελευταίας διετίας, υπογραμμίζοντας πως παρά τις πιέσεις που δεχτήκαμε έχουμε θετικό έργο να αναδείξουμε και να σταθούμε σε αυτό, έχουμε πάρει παρά πολλές πρωτοβουλίες σε σειρά ζητημάτων.

«Με δεδομένο ότι βγαίνουμε από έναν δύσκολο διαπραγματευτικό κύκλο και με την οικονομία να γυρίζει σελίδα έχουμε την δυνατότητα να περιγράψουμε το δρόμο της διεξόδου με μεγαλύτερη σαφήνεια», ανέφερε ο Πρωθυπουργός...

Δεν υπάρχουν σχόλια: