11.7.17

Πιέσεις για τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης...

Ακόμη δεν έχει στεγνώσει η μελάνι της συμφωνίας για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την ικανοποίηση όλων των προαπαιτούμενων από την κυβέρνηση για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ, άρχισαν οι...
πιέσεις από την πλευρά των εταίρων-δανειστών μέσω των διαφόρων φερέφωνων για την τρίτη αξιολόγηση και την εκπλήρωση των προαπαιτουμένων που περιλαμβάνει.

Ευρωπαίος αξιωματούχος, που θεωρείται πιστός αυλικός του Βόλγκανγκ Σόϊμπλε, δήλωσε την Τρίτη ότι η συγκυρία είναι ευνοϊκή για την Ελλάδα ως προς την επιστροφή της στις αγορές τους ερχόμενους μήνες.

Υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι η κυβέρνηση θα εκπληρώσει χωρίς καθυστέρηση όλα τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης , ενισχύοντας έτσι την στρατηγική επικοινωνίας μες τους επενδυτές.

Για τον εν λόγω αξιωματούχο, η κυβέρνηση έχει απομακρύνει το κλίμα αβεβαιότητας που υπήρχε στις αγορές και τους επενδυτές με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έστω με μεγάλη καθυστέρηση.

Αυτό, όμως δεν αρκεί για την πλήρη αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης, απαραίτητη προϋπόθεση για τη βιώσιμη έξοδο της χώρας στις αγορές.

Το μήνυμα, λοιπόν, του αξιωματούχου στην Αθήνα αλλά και τις αγορές είναι σαφές: Εκπλήρωση χωρίς καθυστέρηση των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης σε τρεις μήνες από τώρα.

Δηλαδή, «μεταρρύθμιση» των οικογενειακών επιδομάτων, άνοιγμα μίας σειράς κλειστών επαγγελμάτων, εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης και -το κερασάκι- αλλαγή της εργατικής νομοθεσίας για τις απεργίες...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: