16.7.17

Η ΑΑΔΕ έβαλε λουκέτο...

Η ΑΑΔΕ έβαλε λουκέτο σε μαγαζί που τραγουδούσε ο Πάνος Κιάμος σε μαγαζί που τραγουδούσε ο Πάνος Κιάμος...

Συνεχίζεται η «βροχή λουκέτων» από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για τη μη έκδοση αποδείξεων, καθώς...
οι εντατικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ δείχνουν πως φοροδιαφυγή οργιάζει στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Η ΑΑΔΕ έβαλε λουκέτο 48 ωρών στο νυκτερινό κέντρο Gatsby Live Theater στη Ζάκυνθο όπου τραγουδούσε ο Πάνος Κιάμος. Οι ελεγκτές εισήλθαν στις 5 το πρωί ως θαμώνες στη επιχείρηση και διαπίστωσαν πως δεν είχαν κοπεί 27 αποδείξεις συνολικού ύψους 3.500 ευρώ.

Επίσης στη Ζάκυνθο μπήκε 48ωρο λουκέτο σε 2 εστιατόρια σε Πλάνο και Λαγανά που δεν είχαν κόψει 22 και 16 αποδείξεις αντίστοιχα.

Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχή Δημοσίων Εσόδων σφράγισαν επίσης στη Σαντορίνη ένα κέντρο αισθητικής και ένα κατάστημα με souvenir δίπλα στο τελεφερίκ, ένα μπαρ που δεν είχε κοψει 15 αποδείξεις στην Ύδρα, ένα καφέ μπάρ στη Μύκονο και ψητοπωλείο στο Μοσχάτο που δεν είχε κόψει 29 αποδείξεις.

Να σημειωθεί πως μόνον την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου οι Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της ΑΑΔΕ σε 270 ελέγχους που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι στις 100 επιχειρήσεις οι 66 φοροδιαφεύγουν ενώ τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στο Ηράκλειο Κρήτης, με τα ποσοστά παραβατικότητας να ανέρχονται σε 77,5% και ακολουθεί η Αττική με 73%, η Θεσσαλονίκη με 61% και η Πάτρα με 50%.

Σημειώνεται ότι τους κρίσιμους μήνες (Ιούνιο έως Σεπτέμβριο) συνολικά οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ θα πραγματοποιήσουν συνολικά 40.000 ελέγχους, εκ των οποίων οι 35.000 θα πραγματοποιούνται από τις εφορίες και οι 5.000 από τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων...


newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: