28.7.17

Όλοι οι άνθρωποι της Φώφης...

Αντιδράσεις από τη σύνθεση του Κεντρικού Συμβουλίου...

Μπορεί η Φώφη Γεννηματά να επιχειρεί να «τρέξει» τις διαδικασίες για την προώθηση της οργανωτικής διάταξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ώστε να...
αποκτήσει φυσική ηγεσία μέσα στο φθινόπωρο, αλλά ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Η ανακοίνωση της σύνθεσης του Κεντρικού Συμβουλίου το μεσημέρι της Τρίτης συνοδεύτηκε από ποικίλα σχόλια, τόσο για όσους κόπηκαν από το ΠΑΣΟΚ όσο και για τη συμμετοχή μόνο γνωστών στελεχών, που έκοψαν τη θέση σε νέα στελέχη.

Χτες συνεδρίασε το Κεντρικό Συμβούλιο, με τη συμμετοχή και των βουλευτών και ευρωβουλευτών, συγκροτώντας ένα σώμα 100 μελών από 50 που είχε ανακοινωθεί. Κι αυτό γιατί αποφασίστηκε τελικά να μετάσχουν σε αυτό, πέραν των 50 στελεχών από τα κόμματα και τις κινήσεις που το απαρτίζουν, και καταξιωμένα κοινωνικά στελέχη, όπως και πρόσωπα που μετείχαν στην επιτροπή διαλόγου με το Ποτάμι, προκειμένου να αφήσουν ανοιχτές τις πόρτες επικοινωνίας τόσο με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, όσο και με την Ώρα Αποφάσεων.

Οι αντιδράσεις ωστόσο προήλθαν από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αφού όσοι εναντιώνονται στη διάλυση του κόμματος, όπως ο Παύλος Γερουλάνος, αλλά και όσοι βρίσκονται σε εσωκομματική κόντρα, όπως ο πρώην γ.γ. της Κ.Ε. Στέφανος Ξεκαλάκης, δεν επελέγησαν για το Κεντρικό Συμβούλιο, ενώ αίσθηση προκάλεσε η απουσία του συστηματικά παρόντος Δημήτρη Καρύδη.
Η απάντηση στις αιτιάσεις αυτές είναι ότι σε ένα όργανο που εκπροσωπεί ένα ολόκληρο κόμμα, δεν είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν όλα τα άξια και παραγωγικά στελέχη, ενώ δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν πρόσωπα που πολεμούν την προοπτική της ΔΗΣΥ, όπως ο Παύλος Γερουλάνος.

Συνεργάτες της Γεννηματά επέμειναν ότι επελέγησαν πρόσωπα που μπορούν να διαχειριστούν την προοπτική ανάπτυξης του χώρου και να συνομιλήσουν με τα στελέχη που προέρχονται από άλλους κομματικούς σχηματισμούς, αφού ο στόχος δεν είναι να κυριαρχήσει ένας διχαστικός, αλλά ένας ενωτικός λόγος.

Πάντως από την ανάγνωση μόνο των ονομάτων αντιλαμβάνεται κανείς ότι η πλευρά Γεννηματά, με επικεφαλής τους Μ. Όθωνα, Θ. Μωραΐτη, Χρ. Πρωτόπαπα, Ν. Σαλαγιάννη, Τόνια Αντωνίου, Συλβάνα Ράπτη. Νάντια Γιαννακοπούλου και Π. Χρηστίδη, υπερεκπροσωπείται.

Συμβολική είναι και η παρουσία της Λίνας Μενδώνη, του Νίκου Κανελλόπουλου και του Απόστολου Πανά που συμμετείχαν στην επιτροπή διαλόγου με το Ποτάμι, όπως και του Νίκου Μπίστη, καθώς και στελεχών με διακριτές εκσυγχρονιστικές απόψεις, όπως ο Γιάννης Νικολάου και η Λέλα Παπαγιαννοπούλου. Στην ανακοίνωση για τη συγκρότηση του συμβουλίου, περιλαμβάνεται και η απόφαση των επικεφαλής κομμάτων και κινήσεων να συνεδριάζει το Κεντρικό Συμβούλιο με τους 21 βουλευτές και ευρωβουλευτές της ΔΗΣΥ στα σημαντικά θέματα, προκειμένου να υπάρχει η συλλογικότερη δυνατή διαδικασία λήψης αποφάσεων...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: