26.7.17

«Ξεσπιτώθηκε» από τις πυρκαγιές...

Και η βασιλική οικογένεια του Λουξεμβούργου «ξεσπιτώθηκε» από τις πυρκαγιέςκαι η βασιλική οικογένεια του Λουξεμβούργου... 

Η βασιλική οικογένεια του Λουξεμβούργου λέγεται ότι είναι ανάμεσα στα 12.000 άτομα που χρειάστηκε να...
εγκαταλείψουν περιοχές της νότιας Γαλλίας (στο Σεν Τροπέ και την Κορσική) και να καταφύγουν στις παραλίες για να γλιτώσουν από την καταστροφική μανία της φωτιάς.

Για οικολογική τραγωδία κάνουν λόγο οι δημοτικές αρχές της περιοχής, καθώς οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χτες το βράδυ έχουν αποτεφρώσει τεράστιες εκτάσεις. «Είναι κρανίου τόπος, δεν έχει μείνει τίποτα», λέει ο δήμαρχος της Croix-Valmer.

Πάνω από 4.000 πυροσβέστες έχουν επιστρατευτεί για να σβήσουν την φωτιά, με την κυβέρνηση του Παρισιού να ζητά εναέρια μέσα από την ΕΕ. Τουλάχιστον 19 πυροσβέστες τραυματίστηκαν στη διάρκεια των επιχειρήσεων, ενώ με αναπνευστικά προβλήματα νοσηλεύονται και αστυνομικοί.

Όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο BFMTV, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη όχι μόνο με τις φλόγες αλλά και με την...κούραση καθώς άυπνοι προσπαθούν να τιθασεύσουν τη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη τα τελευταία 24ωρα.
 
Οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα πάνω από 90χλμ /ώρα και σε συνδυασμό με την ξηρασία, δημιουργείται το κατάλληλο έδαφος για την εξάπλωση της φωτιάς, επισημαίνει το γαλλικό δίκτυο RTL και προσθέτει ότι στην περιοχή Bormes les Μimosas έχουν αποτεφρωθεί μέσα σε ένα 24ωρο πάνω από 800 εκτάρια. Στην περιοχή αυτή, όπως εξηγούν οι πυροσβέστες, το καλοκαίρι ο πληθυσμός τριπλασιάζεται.

Οι φλόγες μαίνονται από χτες το βράδυ (10μ.μ ώρα Γαλλίας) με τον άνεμο να βοηθά στην ταχύτατη εξάπλωση τους. «Εκκενώθηκαν κάμπινγκ, κατασκηνώσεις αλλά περιμένουμε εναέρια μέσα για να καταφέρουμε να ελέγξουμε τη φωτιά»...


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: