14.7.17

Με Καμπάλα, ή Γιαγκελόνια ο Παναθηναϊκός!...

Αποτέλεσμα εικόνας για Κλήρωση ποδόσφαιρό
-Με Ολυμπίκ Ντόνετσκ κληρώθηκε ο ΠΑΟΚ.
-Κόντρα σε Μακάμπι ή Ρέικιαβικ ο Πανιώνιος, αν περάσει!
-Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον δρόμο της ΑΕΚ...
Μία παλιά γνώριμη δική του (που ξυπνάει πάρα πολύ άσχημες μνήμες στον κόσμο του) ή μία παλιά..
γνώριμη του… Άρη θα αντιμετωπίσει στον γ' προκριματικό του Europa League ο Παναθηναϊκός. 

Η κλήρωση, λοιπόν, φέρνει στον δρόμο του «τριφυλλιού» τον νικητή του ζευγαριού Καμπάλα-Γιαγκελόνια, με τη δεύτερη να έχει προβάδισμα πρόκρισης, μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα, στο Αζερμπαϊτζάν. 

Φυσικά, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο νέας συνάντησης με τους Αζέρους, μετά την οδυνηρή πρώτη, πρόπερσι, όταν οι «πράσινοι» έμειναν εκτός Ευρώπης από τη μετέπειτα αντίπαλο και του ΠΑΟΚ στους ομίλους της διοργάνωσης, που παραμένει, μάλιστα, αήττητη κόντρα σε ελληνικές ομάδες! 

Όσο για τους Πολωνούς, θυμίζουμε, στην πρώτη τους ευρωπαϊκή συμμετοχή, τη σεζόν 2010-2011, είχαν αποκλειστεί από τον Άρη, ενώ έχασαν το περσινό, πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους στο… νήμα από τη Λέγκια Βαρσοβίας! 

Να σημειώσουμε, τέλος, πως το α' ματς θα γίνει στη Λεωφόρο. Οι πρώτοι αγώνες του γ' προκριματικού γύρου θα διεξαχθούν την Πέμπτη, 27 Ιουλίου και οι επαναληπτικοί μία εβδομάδα αργότερα, στις 3 Αυγούστου.

Με Ολυμπίκ Ντόνετσκ κληρώθηκε ο ΠΑΟΚ

Η… πρωτάρα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις Ολυμπίκ Ντόνετσκ, θα βρεθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ στη προσπάθειά του να προκριθεί στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Η ουκρανική ομάδα, ιδρύθηκε το 2001 και πήρε πέρυσι για πρώτη φορά το εισιτήριο για την διοργάνωση, κάτι που σημαίνει πως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί… άγνωστη για τον δικέφαλο του βορρά. 

Το πρώτο παιχνίδι, θα γίνει στις 27 Ιουλίου στην Ουκρανία, ενώ η ρεβάνς στις 3 Αυγούστου στην Τούμπα.

Κόντρα σε Μακάμπι ή Ρέικιαβικ ο Πανιώνιος, αν περάσει!

Απέφυγε τα… χειρότερα ο Πανιώνιος. Αν επιβεβαιώσει την υπεροχή του επί της Γκόριτσα, θα βρεθεί απέναντι στον νικητή του ζευγαριού Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ρέκιαβικ, στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League. 

Το χθεσινό 2-0 επί των Σλοβένων στη Νέα Σμύρνη αφήνει στους «κυανέρυθρους» σαφή περιθώρια αισιοδοξίας για την πρόκριση. Αντίστοιχα, το πρώτο ματς του άλλου ζευγαριού, αν δεν ανατραπέι, «στέλνει» την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου στο Τελ Αβίβ. 

Και αυτό γιατί η Μακάμπι έχει σαφές προβάδισμα μετά το 3-1 του πρώτου ματς, με τον επαναληπτικό να είναι στις 20/7. 

Όσο για τα ματς του γ' προκριματικού γύρου, ο Πανιώνιος θα ξεκινήσει στις 27/7 εκτός έδρας, με τον επαναληπτικό στη Νέα Σμύρνη να είναι στις 3/8.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον δρόμο της ΑΕΚ

Δεν έκανε το χατίρι στην ΑΕΚ η κληρωτίδα του Champions League. 

Η «Ένωση» θα βρει στον δρόμο της μια από τις δυο ομάδες που θα ήθελε να αποφύγει, καθώς θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. 

Μαζί με τον Άγιαξ οι Ρώσοι ήταν οι πιο ανεπιθύμητοι αντίπαλοι για τους «κιτρινόμαυρους» (κυρίως επειδή το πρωτάθλημά τους θα είναι σε εξέλιξη). 

Παρόλα αυτά, δεν αποτελούν φόβητρο, αν και η ΑΕΚ δεν στάθηκε τυχερή ούτε στη σειρά των αγώνων, δίνοντας τον δεύτερο εκτός έδρας. 

Θυμίζεται ότι οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 25 ή 26 Ιουλίου και οι ρεβάνς στη 1 ή 2 Αυγούστου, ενώ η επόμενη κλήρωση (είτε για τα πλέι οφ του Champions League, είτε για του Europa League) θα γίνει στις 4 Αυγούστου. 

πηγη sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: