31.7.17

Γιατί ο Τσίπρας είναι πρωθυπουργός και ο Βαρουφάκης χρήσιμος… μαϊντανός...

ΒΑΡΟΥFAKE  GATE...

Γράφει ο Πολιτικός

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και ο… Βαρουφάκης αυτό το καλοκαίρι είναι το σουξέ της ΝΔ και των ορκισμένων εχθρών της κυβέρνησης και του Τσίπρα. Αφού όλα τα άλλα σχέδια για...
πτώση της απέτυχαν καθώς η χώρα βγήκε στις αγορές, έκλεισε η αξιολόγηση άνοιξε για τα καλά η ρύθμιση για το χρέος, ένας Βαρουφάκης είναι πάντα χρήσιμος για να φτιαχτεί ένα χιλιοπαιγμένο έργο.

Η αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ, που τη στηρίζουν, ανακάλυψαν ταυτόχρονα τον «αναξιόπιστο-γραφικό» όπως τον αποκαλούσαν όταν ήταν Υπουργός,  Βαρουφάκη για να φτιάξουν μια ιστορία που στόχο έχει να πλήξει τον πρωθυπουργό.

Σαφώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλά κάνει και χρησιμοποιεί όλα τα όπλα που διαθέτει για να κάνει αντιπολίτευση. Απλώς στο επιτελείο του ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτούν, μήπως αυτή η ιστορία κάνει καλό στον Τσίπρα;

Τα όσα συνέβησαν τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το 2015 είναι γνωστά, σήμερα μαθαίνουμε αυτά που θα ήθελε να κάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης και τα εξιστορεί στο βιβλίο του «Adults in the Room». Με αυτά που γράφει για παράλληλο σύστημα πληρωμών-και όχι παράλληλο νόμισμα, για έξοδο από το ευρώ και άλλα όμορφα σχεδόν οι περισσότεροι αναφωνούν, ευτυχώς που υπήρχε ο Τσίπρας!

Μετά ήρθε και η συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών στο «Πρώτο Θέμα», αλλά και τα SMS που, όπως αναφέρει ο ίδιος, που αντάλλαξε με τον Αλέξη Τσίπρα και αφορούσαν στο ενδεχόμενο Grexit και ευκαιρία για ακόμα ένα γύρο ανακοινώσεων της αντιπολίτευσης με τα κόμματα να εκδίδουν αιχμηρές ανακοινώσεις και τη Νέα Δημοκρατία να ζητάει ξανά εξεταστική.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» σημειώνοντας ότι όλες οι κινήσεις που έκανε ήταν συμφωνημένες με τον Αλέξη Τσίπρα, το Νίκο Παππά, τον Γιάννη Δραγασάκη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Μάλιστα μας αποκάλυψε και το μήνυμα Σόιμπλε για time out… σιγά που δεν ξέραμε το σχέδιο του Σόιμπλε.

Διάβασα πολλά για τον Βαρουφάκη στο παρελθόν σχετικά με τον ναρκισσισμό του, την εγωπάθεια του, αλλά και άλλες αναλύσεις στη σφαίρα της «πολιτικής ψυχιατρικής» και της ψυχολογίας  του σύνδρομού του μεγαλείου! Δεν θέλω να ασχοληθώ ούτε με τους χαρακτηρισμούς καρφί ή ρουφιάνος, ας τα βρει με τους πρώην συντρόφους του.

Τα προσπερνάω και παραθέτω τα πολιτικά συμπεράσματα όλης αυτής της Βαρουφακειάδας.
Κανείς δεν διαφωνεί, η μάχη της διαπραγμάτευσης του 2015, απέναντι σε ένα παγκόσμιο οικονομικό και πολιτικό σύστημα εξουσίας με τοποτηρητές και στο εσωτερικό ήταν σκληρή ακόμα και αν ήταν άνιση η κυβέρνηση προσπάθησε μέχρι τέλους για κάτι καλύτερο. Κρίθηκε στο πεδίο των συσχετισμών δύναμης και ο Βαρουφάκης επελέγη όχι μόνο για να καταρτίσει σχέδιο Β, αλλά για να δημιουργήσει εκείνες τις συμμαχίες που άφηνε να εννοηθεί (ΔΝΤ) ότι θα βοηθούσαν το δικό του αφήγημα για το χρέος. Ο Βαρουφάκης πέρα από εξυπνάδες και «καουμποϊλίκια» κατάφερε να τον αδειάσει ακόμα και η Λαγκάρντ και στο τέλος έμεινε με μόνο σύμμαχο τον Σόιμπλε που συμφωνούσαν για ένα …διάλειμμα. Δεν ήταν αγώνας που θα μπορούσε να έχει αλλάξει αποτέλεσμα με εξυπνάδες και φυσικά και οι υπόλοιποι «σύντροφοι» τύπου Λαφαζάνη με τις δήθεν επαφές τους με Ρωσία- Βενεζουέλα και Κίνα την κρίσιμη ώρα έτρεμαν μη χρεοκοπήσει καμιά Τράπεζα και τους κρεμάσουν στο Σύνταγμα.

Δεν ξέρω αν η συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα» ξεπερνά σε συμβολισμό την αλαζονεία του «Pari Match» αλλά ο Βαρουφάκης αποδείχτηκε αυτό που λέει ο λαός, «πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα». Και συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό μόνο που αυτήν τη φορά ρίχνει όχι λάδι αλλά νερό στο μύλο της αντιπολίτευσης.

Για να τελειώνει το παραμύθι ή καλύτερα το μυθιστόρημα του Βαρουφάκη αν ο Τσίπρας ήθελε να βγάλει τη χώρα από το ευρώ θα μπορούσε να το κάνει ερμηνεύοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Και μάλιστα σύμφωνα με την ερμηνεία που έδιναν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα συστημικά ΜΜΕ, που έλεγαν ότι αν κερδίσει το «ναι» μένουμε στην ευρωζώνη, αν κερδίσει το «όχι» φεύγουμε και από την ευρωζώνη. Το «όχι» πήρε το 61%!

Επομένως αν είχε κρυφό σχέδιο ποια καλύτερη ευκαιρία θα του παρουσιαζόταν; Μήπως, όμως, άλλοι «σύντροφοι» του είχαν άλλο σχέδιο, ανατροπής τους και έξοδο από το ΕΥΡΩ με ό,τι σήμαινε αυτό; Μήπως υπήρχαν και άνθρωποι εντός του Μαξίμου που δουλεύοντας για την «αριστερή παρένθεση» ετοίμαζαν διάδοχα σχήματα και προσφυγή στις κάλπες χωρίς συμφωνία; Δηλαδή την πολιτική αυτοκτονία του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του.

Όσα σκέφτεται ένας Πρωθυπουργός δεν τα ξέρει κανένας, ούτε καν οι πολύ κοντινοί συνεργάτες του και φυσικά έπρεπε να δώσει εντολή για εναλλακτική στρατηγική για την περίπτωση που η χώρα βρισκόταν απέναντι σε τετελεσμένα. Την τελική απόφαση, όμως, την κρατούσε για τον εαυτό του και την κατάλληλη στιγμή.

Βάσει ποιας λογικής μια κυβέρνηση εκλεγμένη από τον λαό να επαναδιαπραγματευτεί με δανειστές που απειλούν και εκβιάζουν δεν πρέπει να είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα;
Βάσει ποιας λογικής μια κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί για κάτι που υπήρχε ως εισήγηση, αλλά δεν εφαρμόστηκε;

Και μάλιστα ένα σχέδιο που εντελώς τυχαία, όπως αποδείχτηκε στην τελική φάση συμφωνούσαν Βαρουφάκης-Σόιμπλε.

Μήπως θα καθίσουν στο ειδικό δικαστήριο και τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών;
Το έγκλημα του Τσίπρα ήταν ότι κράτησε τη χώρα όρθια, ότι συμβιβάστηκε με ένα τρίτο μνημόνιο με χαμηλότερα πλεονάσματα και λύση για το χρέος.

Το έγκλημα του Τσίπρα ήταν ότι δεν συγκυβέρνησε όπως ήθελε η εγχώρια διαπλοκή με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά πήγε σε εκλογές με πρόγραμμα του το 3ο μνημόνιο.

Το έγκλημα του ήταν ότι παραδέχτηκε τα λάθη του, τις ψευδαισθησίες τους και τις λάθος εκτιμήσεις για το συσχετισμό δυνάμεων που τον οδήγησαν σε οδυνηρό συμβιβασμό.

Για όλα αυτά θα κριθεί από τον ελληνικό λαό.

Ήταν έγκλημα, αναφέρει σε μια ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Έγκλημα ήταν η χρεοκοπία της χώρας για την οποία ευθύνονται οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Έγκλημα ήταν τα σκάνδαλα και οι μίζες που ακόμα απασχολούν τη δικαιοσύνη.

Έγκλημα ήταν που αφέθηκαν ελεύθεροι να «αποδράσουν» Χριστοφοράκος και ο Καραβέλας.
Για όλα αυτά πόσα ειδικά δικαστήρια πρέπει να στηθούν;

Και φυσικά δεν μιλάμε για δίκη προθέσεων, αλλά για τετελεσμένα κακουργήματα σε βάρος του ελληνικού λαού αλλά που ξεπλύθηκαν διακομματικά με παραγραφές και άλλες σκοτεινές συμφωνίες.
Το Βαρουφάκης GATE δεν είναι τίποτα άλλο παρά ΒΑΡΟΥFAKE  GATE.  Διαβάζοντας το βιβλίο του «Adults in the Room» καταλαβαίνεις γιατί ο Τσίπρας είναι ακόμα πρωθυπουργός και ο Βαρουφάκης χρήσιμος μαϊντανός.

ΥΓ1 Ο Αλέξης Τσίπρας κρίθηκε το 2015 μετά το συμβιβασμό, αλλά στην πολιτική αυτό συμβαίνει καθημερινά και θα ξανακριθεί στις επόμενες εκλογές.

ΥΓ2 Αλήθεια εκεί στη ΝΔ που με τις ανακοινώσεις τους εμφανίζουν τις αφηγήσεις του Βαρουφάκη ως αξιόπιστες, έχουν αναρωτηθεί τι θα πρέπει να κάνουν αν αρχίσει να μιλάει γι΄ αυτούς;...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: