10.7.17

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Σκορδέλη...

Μετά από 12 αναβολές για εγκληματική πράξη του τελέστηκε το 2011 ξεκίνησε την Παρασκευή στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η δίκη της χρυσαυγίτισσας Θέμιδος Σκορδέλη και δυο ακόμα χρυσαυγιτών που...
κατηγορούνται για μαχαίρωμα Αφγανού μετανάστη κατά την επίθεση τάγματος εφόδου με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή της ναζιστικής οργάνωσης στις 16 Σεπτεμβρίου 2011, στον Αγ. Παντελεήμονα.

Οι προσπάθειες της υπεράσπισης να πάρει (ακόμα μια) αναβολή η εκδίκαση της υπόθεσης με πρόσχημα την διερμηνεία και τις διαφορές μεταξύ των φαρσί και των νταρί δεν έπεισαν το δικαστήριο που απέρριψε το αίτημα.

Οι κατηγορούμενοι δεν παρέστησαν στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους υπεράσπισής τους.

Στο δικαστήριο κατέθεσε το θύμα της επίθεσης περιγράφοντας τα όσα ανατριχιαστικά συνέβησαν σ’ εκείνη την επίθεση του τάγματος εφόδου που αποτελούνταν από 15 χρυσαυγίτες με επικεφαλής την Σκορδέλη που έδινε τις εντολές  και κατέληξε στον σοβαρό τραυματισμό του Αφγανού μετανάστη ο οποίος δέχτηκε δυο χτυπήματα με σιδερένιο αιχμηρό αντικείμενο (πιθανόν μαχαίρι) στον θώρακα, δίπλα στην καρδιά.

Απορίας άξιον είναι πως μια τέτοια υπόθεση δικάζεται ως πλημμέλημα (επικίνδυνη σωματική βλάβη) και όχι ως απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο μάρτυρας περιέγραψε στην κατάθεσή του την σε βάρος του επίθεση και ταυτοποίησε τους δράστες στο πρόσωπο των τριών κατηγορουμένων Θ. Σκορδέλη, Ιωάννη Λουκιανού και Γιάννη Μαρκουλάκη.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν ακόμα οι μάρτυρες της πολιτικής αγωγής Πέτρος Κωνσταντίνου, Ελένη Πορτάλιου και Γεώργιος Κόρρας, καθώς και ο αστυνομικός ο οποίος προσήγαγε τον Μαρκουλάκη ο όποιος είναι αυτός που μαχαίρωσε τον Αφγανό μετανάστη.

Η δίκη αναμένεται να  συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 10 Ιουλίου (στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κτίριο 13, αιθ. 3), με τα αναγνωστέα έγγραφα, την πρόταση του Εισαγγελέα, τις αγορεύσεις των συνηγόρων και την απόφαση του δικαστηρίου.

Η υπόθεση

Οι τρεις κατηγορούμενοι και ένα τάγμα εφόδου 15 περίπου ατόμων, διερχόμενοι από την οδό Περγάμου 23 στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα επιτέθηκαν απρόκλητα σε μετανάστες από το Αφγανιστάν κλώτσησαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα σε διάφορα σημεία του σώματός τους  τον Mohammadi Mohammad Ali και το Raza Mohammad, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκαν στο Rahimi Ali, τον οποίο χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές, ενώ στη συνέχεια τον τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο στον θώρακα και στην κοιλιακή χώρα.

Υπενθυμίζεται πως η «αγανακτισμένη κάτοικος» Θ. Σκορδέλη καταδικάστηκε πριν λίγο καιρό και για την επίθεση στο κλιμάκιο του συνδυασμού «Ελεύθερη Αττική» του Αλέκου Αλαβάνου τον Οκτώβριο του 2010...

stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: