9.7.17

Συρρικνώνονται τα κρατικά έσοδα από τη μείωση της κατανάλωσης...

Συρρικνώνονται τα κρατικά έσοδα από τη μείωση της κατανάλωσης
Διπλό χτύπημα δέχονται τα κρατικά έσοδα, εξαιτίας της μείωσης της κατανάλωσης και της ...
φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του πρώτου πενταμήνου του έτους, τα καθαρά έσοδα του κρατικού Προϋπολογισμού ανήλθαν σε 18,682 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 2 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Στο πρώτο τετράμηνο του έτους, όπως σημειώνει δημοσίευμα της «Real News», η υστέρηση των φορολογικών εσόδων ανήλθε στα 149 εκατ. ευρώ.Και όλα αυτά όταν το κράτος έχει προϋπολογίσει να εισπράξει φέτος 2,5 δισ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Στόχος που φαίνεται, τονίζει το δημοσίευμα, να απομακρύνεται -μέχρι στιγμής τουλάχιστον-, καθώς η αγορά παραμένει μουδιασμένη.

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες φορολογούμενοι οδηγούνται εξαιτίας της δραματικής συρρίκνωσης των εισοδημάτων τους στην αγορά λαθραίων προϊόντων από τη «μαύρη αγορά». Από τα τρόφιμα μέχρι τα ρούχα, τα τσιγάρα και τα καύσιμα, το λαθρεμπόριο στη χώρα μας βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, παρά τις προσπάθειες που κάνουν οι ελεγκτικές Αρχές, οι οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν εντοπίσει και έχουν κατασχέσει παράνομα προϊόντα εκατομμυρίων ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: