15.7.17

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν αλαζονική συμπεριφορά»...


...λέει ο Σταύρος Θεοδωράκης

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια που ήταν στα πράγματα δεν συγκρούστηκαν με τον κρατισμό και το κομματικό κράτος αλλά...
αντίστοιχα το εξέθρεψαν», τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση».

Ταυτόχρονα εκφράζει τη δυσπιστία του, στη δήλωσή των δύο κομμάτων ότι «θα συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις των καιρών», αλλά και τον φόβο του ότι το μόνο ενδιαφέρον τους «είναι οι στρατιές των πελατών» καθώς όπως επισημαίνει «το βλέπει κανείς στην αλαζονική τους συμπεριφορά κάθε φορά που κερδίζουν μισό πόντο στις δημοσκοπήσεις».

Ο κ. Θεοδωράκης ερωτηθείς για τις εκτιμήσεις του αναφορικά με την πορεία της οικονομίας και «τις ενδείξεις σταδιακής βελτίωσης της, όπως, προεξοφλεί η άνοδος του χρηματιστηρίου, η αποκλιμάκωση των ομολόγων, η μείωση της ανεργίας" κ.α., υπογραμμίζει ότι η όποια θετική πορεία δεν οφείλεται στην κυβέρνηση αλλά στους «Έλληνες που συνεχίζουν να προσπαθούν σε αντίξοες συνθήκες», αντιστεκόμενοι στον «κρατισμό». Αναρωτιέται για το «πόσο ακόμη θα αντέξουν» καθώς, όπως σημειώνει, δουλεύουν «επτά μήνες το χρόνο για την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία».

Επιπλέον, κατηγορεί την κυβέρνηση για καθυστέρηση στους τομείς της αξιολόγησης, των αποκρατικοποιήσεων και στη λήψη περιοριστικών προς τη γραφειοκρατία μέτρων. Πράξεις οι οποίες θα άνοιγαν θέσεις εργασίας και θα επέτρεπαν τις επενδύσεις στη χώρα η οποία σε αυτή την περίπτωση θα συγκρατούσε το ποιοτικό ανθρώπινο εργατικό δυναμικό της.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αμφισβητεί την πολιτική της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα όπως πχ. στο Σκοπιανό, όπου ο ίδιος παρατηρεί διχογνωμία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Στην δε πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, δηλώνει δύσπιστος ως προς το αποτέλεσμα των εξεταστικών καθώς σημειώνει ότι «σε αυτή τη χώρα λειτουργούν ως άλλοθι για το πολιτικό σύστημα».

Τέλος, και με αφορμή την τοποθέτηση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, στο γραφείο του πρωθυπουργού, ο κ Θεοδωράκης αμφισβητεί ευθέως το λειτούργημα της Δικαιοσύνης αποδίδοντας «σκοπιμότητα και συναλλαγή στη σχέσεις της με την κυβέρνηση»...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: