12.7.17

Πώς βρέθηκαν οι τουρμπίνες στην Κριμαία;...


«Θέμα» έχει προκύψει στη Γερμανία από το γεγονός ότι δύο τουρμπίνες που κατασκεύασε η Siemens κατέληξαν στην Κριμαία παρά το...
γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλει εμπάργκο όσον αφορά στην ενεργειακή τεχνολογία.

Το Βερολίνο παρακολουθεί στενά την υπόθεση και ζήτησε εξηγήσεις από τον γερμανικό οικονομικό κολοσσό.

«Πρόκειται για μια υπόθεση την οποία η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά. Κατ' αρχήν, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι συνέβη όσο το δυνατόν συντομότερα και όσο πιο λεπτομερώς γίνεται και αυτό επαφίεται κυρίως στην εταιρεία Siemens», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο Στέφαν Ζάιμπερτ επισήμανε, πάντως, ότι εναπόκειται στις εταιρείες να ελέγχουν έαν η επιχειρηματική τους δράση παραβιάζει κάποιο καθεστώς κυρώσεων, ενώ χαρακτήρισε «ασυνήθιστη» την υπόθεση.

Η ίδια η Siemens έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον μιας ρωσικής κρατικής εταιρείας που αγόρασε τους αεροστροβίλους αλλά και εναντίον της δικής της κοινοπραξίας που εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη. Η κοινοπραξία Siemens Gas Turbine Technologies LLC, στην οποία η Siemens έχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, κατασκεύασε τις τουρμπίνες για να χρησιμοποιηθούν σε ένα έργο στη Ρωσία.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: