11.7.17

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για έξοδο στις αγορές...

Οικονομία, Ευρωπαϊκός ΝότοςΣυγκροτημένο πρόγραμμα εξόδου στις αγορές προανήγγειλε στις αρχές του Ιουλίου από το βήμα της Βουλής ο...
υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος χωρίς να καθορίζει συγκεκριμένη ημερομηνία την ίδια ώρα που πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο για επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα. 
Νέος δρόμος

Το οικονομικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο επενδυτές και τραπεζίτες, αναφέρει πως η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στις αγορές τις επόμενες εβδομάδες χαράσσοντας το δρόμο για μείωση της επιτήρησης και μερική παύση της εξάρτησης από τα κεφάλαια των δανειστών πριν από τη λήξη του προγράμματος, το καλοκαίρι του 2018.

Στο μεταξύ, μετά το τέλος του χθεσινού Eurogroup, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, δήλωσε πως το ελληνικό πρόγραμμα τελειώνει σε έναν χρόνο και είναι μία καλή στιγμή για να σκεφτούμε πώς θα διασφαλίσουμε την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα...

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να θυμίσουμε το ταξίδι του Ευκλείδη Τσακαλώτου πριν ένα μήνα στο Λονδίνο και τις επαφές που είχε με επενδυτές.
Κινητικότητα

Μετά το κλείσιμο της β' αξιολόγησης η κινητικότητα που παρατηρείται είναι αυξημένη παρά το γεγονός πως δεν έγινε δυνατό η Ελλάδα να πάρει κάτι συγκεκριμένο για το χρέος.

«Τους τελευταίους μήνες, είχαμε ένα τηλεφώνημα ανά δεκαπενθήμερο από τους τραπεζίτες για το ζήτημα αυτό (σ.σ. αγορά ελληνικών ομολόγων), αλλά τις τελευταίες 10 μέρες, κάθε μέρα κάποιος τραπεζίτης με ρωτάει για την Ελλάδα», δήλωσε στο Reuters ο Mark Dowding, στέλεχος της BlueBay.

Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο πως δεν έχει ληφθεί προς ώρας κάποια απόφαση για τον ακριβή χρόνο επιστροφής στις αγορές.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, παρά τα συνεχή δημοσιεύματα συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: