17.7.17

Θραύση με το αέριο του γέλιου σε Ζάκυνθο και Κέρκυρα...

Θραύση με το αέριο του γέλιου σε Ζάκυνθο και Κέρκυρα- 17 συλλήψεις17 συλλήψεις...

Την απόλυτη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του Newpost για το αέριο του γέλιου, αποδεικνύει η ευρεία αστυνομική επιχείρηση που εξελίχθηκε στην Ζάκυνθο και την Κέρκυρα και είχε ως...
αποτέλεσμα την σύλληψη 17 ατόμων για παράνομη πώληση συσκευασιών με αμπούλες και μπαλόνια με αέριο γέλιου.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν πέντε Έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι καταστημάτων, καθώς και πλανόδιοι μικροπωλητές, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6541 αμπούλες. Στην Κέρκυρα, συνελήφθησαν οκτώ άτομα, έξι Έλληνες και δύο αλλοδαποί ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3089 αμπούλες.

Λαγανάς, Φαληράκι, Μάλια είναι ορισμένες από τις περιοχές που το εν λόγω ναρκωτικό κάνει θραύση ανάμεσα στους νεαρούς τουρίστες οι οποίοι το καταναλώνουν μαζί με το αλκοόλ τους.

Τι είναι το αέριο γέλιου

Η επίσημη ονομασία του αερίου του γέλιου είναι «πρωτοξείδιο του αζώτου» ή «ιλαρυντικό αέριο» και είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια για τη χαλαρωτική επίδρασή του.

Το αέριο του γέλιου εισπνέεται πάντοτε μέσα από ένα μικρό μεταλλικό κουτί ή ακόμη καλύτερα, από ένα μπαλόνι για να έχει προλάβει να ζεσταθεί επειδή είναι παγωμένο όταν βγαίνει από το δοχείο. Το πρωτοξείδιο του αζώτου είναι γνωστό και για πολλούς άλλους λόγους.

Ωστόσο είναι γνωστό στους οδηγούς αγώνων αυτοκινήτου, οι οποίοι το ρίχνουν στο ντεπόζιτο της βενζίνης για να ενισχύσουν την απόδοση του κινητήρα τους, ενώ από την πλευρά τους οι σεφ ζαχαροπλαστικής το βάζουν στην κρέμα σαντιγί για να τη φουσκώσουν.

Επίσης ένας ακόμη επαγγελματικός κλάδος που κάνει χρήση του αερίου, είναι αυτός των αναισθησιολόγων, οι οποίοι το αναμειγνύουν με οξυγόνο στις ναρκώσεις τους. Γι’αυτό και η κυκλοφορία και η πώληση του δεν είναι παράνομη.

Αν και σπάνια έχουν καταγραφεί θάνατοι από τη χρήση του αερίου διεθνώς, γιατροί εκτιμούν ότι η τακτική χρήση του μπορεί μακροπρόθεσμα να βλάψει τον νωτιαίο μυελό, να επηρεάσει τη σύσταση του αίματος και το κεντρικό νευρικό σύστημα...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: