11.7.17

Νεκρός (ξανά) ο Αλ Μπαγκντάντι...



Εδώ και αρκετά χρόνια ο Αμπού Μπαρκ Αλ Μπαγκντάντι, ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, είναι ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον πλανήτη. Δεν είναι...
λίγες οι φορές που έχουν κυκλοφορήσει φήμες περί θανάτου του, οι οποίες διαψεύδονταν. Αυτή τη φορά, όμως, την είδηση φέρεται να επιβεβαιώνει ο ίδιος ο ISIS.

Σύμφωνα με το ιρακινό τηλεοπτικό δίκτυο Al Sumaria, το οποίο επικαλείται πηγές στην ιρακινή επαρχία, το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός.

Σύντομα θα ανακοινωθεί το όνομα του «νέου χαλίφη». Νωρίτερα ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν τον θάνατο του Αλ Μπαγκντάντι.

Στα μέσα Ιουνίου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι στα τέλη Μαΐου, κατά την διάρκεια αεροπορικών βομβαρδισμών που πραγματοποίησε η ρωσική αεροπορία, σκοτώθηκαν ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους και 300 μαχητές.

Στις 2 Ιουλίου το τηλεοπτικό δίκτυο Al Sumaria,επικαλούμενο πηγές στην επαρχία Νινευή, είχε μεταδώσει ότι οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν έναν ιμάμη επειδή κατά την διάρκεια της προσευχής είχε αναφερθεί στον υποτιθέμενο θάνατο του Αλ Μπαγκντάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: