21.7.17

Σαντορινιός: Στο λιμάνι της Κεφαλου θα πιάνει το πλοίο του Πειραιά...


Σπίρτζης: Εμπειρογνώμονες θα ελέγξουν ως το βράδυ το λιμάνι της Κω...
 O υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, τόνισε, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τυπου, πως, εναλλακτικη λύση για την εξυπηρέτηση της επιβατικής κίνησης (μέχρι να εκτιμηθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το λιμάνι στην Κω), θα είναι το λιμάνι της Κεφαλου. 
Ο...
Σαντορινιός ανέφερε, επίσης, πως "η Κως είναι ασφαλέστατη. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τους τουρίστες, αλλά και για τους κατοίκους", 

Σπίρτζης: Εμπειρογνώμονες θα ελέγξουν ως το βράδυ το λιμάνι της Κω...

Τέσσερις εμπειρογνώμονες της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών, με ένα καθηγητή του ΕΜΠ και εξειδικευμένους μελετητές, θα ελέγξουν τις επόμενες ώρες το λιμάνι της Κω, προκειμένου να 
διαπιστώσουν μέχρι το βράδυ την έκταση των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός, στο κεντρικό λιμάνι της Κω,  δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης  σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Σύμφωνα με τον υπουργό οι ζημιές είναι εκτεταμένες μόνο στο λιμάνι. «Στο υπόλοιπο νησί δεν υπάρχουν ζημιές, ούτε στις υποδομές, ούτε σε κτίρια. Άντεξαν οι υποδομές και οι οδικές υποδομές, υπάρχουν κάποιες λίγες ζημιές σε παλιά κτίρια μόνο. Το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται στο λιμάνι. Πιστεύω ότι μέχρι το βράδυ θα έχουμε και μια εκτίμηση από τους ειδικούς λιμενολόγους, για το τι πρέπει να κάνουμε». Μέσα στις επόμενες ώρες στην Κω θα μεταβεί και νέο κλιμάκιο 15 μηχανικών από τις Κτιριακές Υποδομές, δυναμικό που σε σχέση με την έκταση των ζημιών θεωρείται επαρκές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: