31.7.17

Αγωγή μαμούθ από Φιλιππίδη στο ΟΑΚΑ...

Ο Κώστας Φιλιππίδης ζητά αποζημίωση 538.000 από το ΟΑΚΑ για τον τραυματισμό του από... λακούβαΑποζημίωση ύψους 538.000 ευρώ διεκδικεί από το ΟΑΚΑ ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ, Κώστας Φιλιππίδης. Ο...
καταξιωμένος αθλητής κατέθεσε αγωγή, εξαιτίας τραυματισμού που υπέστη από μία λακκούβα στο χώρο της προπόνησής του.

Η αγωγή αναμένεται να συζητηθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας το επόμενο διάστημα, με τον πρωταθλητή να υποστηρίζει πως υπήρξε υπαίτια παράλειψη των αρμοδίων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μείνει εκτός αγώνων τους οποίους είχε ήδη προγραμματίσει, όπως της διοργάνωσης Diamond League από την Διεθνή Ένωση Κλασσικού Αθλητισμού Ομοσπονδιών (ΙAAF) τον Ιούλιο.

Μια λακκούβα τεσσάρων ετών

Συγκεκριμένα, στην αγωγή αναφέρεται ότι η λακούβα που οδήγησε τον Κ. Φιλιππίδη να υποστεί ρήξη έσω μηνίσκου αριστερού γόνατος, βρισκόταν εκεί για περίπου τέσσερα χρόνια και παρά τις οχλήσεις του στη διεύθυνση του ΟΑΚΑ να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την επισκευή της τίποτα τέτοιο δεν συνέβη. "Η διοίκηση του εναγομένου συνέχισε να αδιαφορεί και δεν προχώρησε σε οιαδήποτε απόφαση ή ενέργεια για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ και την διόρθωση, επισκευή και αποκατάσταση του χώρου που περιείχε την λακκούβα. Αντίθετα, απέρριψε και την σχετική πρόταση του ΣΕΓΑΣ για αποκατάσταση των ζημιών και βελτίωση των υποδομών" επισημαίνει στην αγωγή του.

Όπως εξηγεί, ο ίδιος προπονείτο στο κλειστό βοηθητικό στάδιο καθώς στο εξωτερικό στάδιο του ΟΑΚΑ "το ταρτάν έχει κριθεί εντελώς ακατάλληλο". Περιγράφει δε το χώρο προπονήσεών του ως "ένα μοναδικό διάδρομο για το άλμα επί κοντώ", στον οποίον "το ταρτάν πριν ο αθλητής επιχειρήσει το τελικό άλμα είχε τα τελευταία τέσσερα χρόνια λακκούβα η οποία, όλη αυτή τη χρονική περίοδο, καλυπτόταν πρόχειρα από κομμάτι ταρτάν".

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στις 19 Ιουνίου 2017, κατά την διάρκεια της προπόνησής του, "εξαιτίας κακοτεχνίας του ταρτάν, από παράνομη δηλαδή και υπαίτια παράλειψη του εναγομένου, το οποίο υποχρεούται να  διατηρεί το ταρτάν του μοναδικού διαδρόμου για το άλμα επί κοντώ σε άριστη κατάσταση, προς προστασία των αθλητών, ώστε ανεμπόδιστα και χωρίς διακινδύνευση να εκτελούν το προπονητικό τους έργο, πάτησα στο κομμάτι ταρτάν που κάλυπτε την λακκούβα, μήκους 50 εκατοστών, βάθους τριών εκατοστών και πλάτους 15 εκατοστών. Εξαιτίας της ως άνω παράνομης και υπαίτιας παράλειψης  του εναγομένου, υπέστην ρήξη έσω μηνίσκου αριστερού γόνατος"...

Πηγή: Sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια: