21.7.17

Τα πρώτα στοιχεία για τους νεκρούς...

Τα πρώτα στοιχεία για τους νεκρούς στην ΚωΔύο νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες και ζημιές σε κτίρια είναι ο πρώτος απολογισμός της ισχυρής σεισμικής δόνησης. Αρκετοί κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού, λόγω του κλίματος πανικού που...
επικράτησε διανυκτέρευσαν στους δρόμους.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος στον ΣΚΑΪ τα πρώτα στοιχεία για τους δύο νεκρούς που διασκέδαζαν μέσα στο μπαρ που κατέρρευσε είναι ότι πρόκειται για δύο νεαρούς άνδρες. Ο ένας 30 ετών από την Τουρκία και ο δεύτερος περίπου 20 ετών από τη Σουηδία.

Επίσης τόνισε ότι οι τραυματίες είναι τουρίστες και οι περισσότεροι τραυματισμοί προήλθαν από πτώσεις αντικειμένων.

Μεταξύ των κτιρίων που κατέρρευσαν είναι το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού του Αγ. Νικολάου και Τμήμα του Μουσουλμανικού Τεμένους στην πλ. Ελευθερίας. Από παλίρροια και άμπωτη στο λιμάνι της Κω κινδύνευσαν σκάφη, ενώ σοβαρές ρηγματώσεις σημειώθηκαν στην προβλήτα όλου του εσωτερικού λιμανιού.

Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ και πολίτες ψάχνουν στα συντρίμμια για εγκλωβισμένους και τραυματίες, ενώ τα προβλήματα ηλεκτροδότησης αρχίζουν να αποκαθίστανται.

Οι ζημιές σε πρώτη φάση φαίνεται να περιορίζονται στην πόλη της Κω και αναμένεται σήμερα πια να υπάρξει πλήρης καταγραφή και εκτίμηση της κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: