23.7.17

Κρίσιμη εβδομάδα για τη Βενεζουέλα...

Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για το νέο Κογκρέσο, τις οποίες έχει προκηρύξει η κυβέρνηση Μαδούρο, η αντιπολίτευση κλιμακώνει τις επιθέσεις της και...
ετοιμάζεται για νέες ενέργειες διαμαρτυρίας και αποσταθεροποίησης.

Μετά από μία ημέρα συγκρούσεων, η αντιπολίτευση καλεί σε νέα διήμερη γενική απεργία, την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ για τη Δευτέρα και την Παρασκευή έχουν ετοιμαστεί διαδηλώσεις προς άσκηση πίεσης προς τον Νίκολας Μαδούρο.

Η πολιτική κρίση στη χώρα κλιμακώνεται συνεχώς, ενώ σε πολλές πόλεις και κυρίως το Καράκας οι συγκρούσεις είναι βίαιες και έχουν κοστίσει τη ζωή σε αρκετούς ανθρώπους.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση ο Μαδούρο μετατρέπει την κυβέρνησή του σε δικτατορία, ενώ η κυβέρνηση απαντά ότι οι ενέργειες των αντιπάλων είναι τρομοκρατικές και προειδοποιεί για την προσπάθεια πραγματοποίησης πραξικοπήματος.

Το Σάββατο, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ οπαδών της αντιπολίτευσης και στρατιωτών της εθνικής φρουράς.

Η αντιπολίτευση έχει ονομάσει τις διαμαρτυρίες αυτές «Ώρα μηδέν», ενώ έχουν ήδη αρχίσει και ακούγονται σενάρια και φήμες περί προσπάθειας βίαιης ανατροπής της κυβέρνησης πριν από τις 30 Ιουλίου

Στον αντίποδα οπαδοί της κυβέρνησης πραγματοποίησαν και αυτοί συλαλλητήρια και κάνουν λόγο για «τρομοκρατία».

Η πίεση προς τον Μαδούρο, πάντως, αυξάνεται και εκτός συνόρων, μετά την απειλή του Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή οικονομικών κυρώσεων.

Ωστόσο, η κυβέρνησή του δεν δείχνει διάθεση να υποχωρήσει με τον Μαδούρο να τραγουδάει σε ζωντανή μετάδοση το «Imagine» του Τζον Λένον και να κατηγορεί τους αντιπάλους του ότι ετοιμάζουν ένα πραξικόπημα αντίστοιχο με την αποτυχημένη απόπειρα ανατροπής του Τσάβες το 2002.

«Θα ήθελα να έχω καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ, να του σφίξω το χέρι, να συζητήσουμε και να του πω ότι είμαστε στον 21ο αιώνα και όχι στην εποχή της αποικιοκρατίας» δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: