19.7.17

Καίγεται η Καλιφόρνια...

Καίγεται η Καλιφόρνια: Εκκενώνονται περιοχές με χιλιάδες κατοίκουςΕκκενώνονται περιοχές με χιλιάδες κατοίκους...

Βίντεο και Φωτογραφίες...

Στο έλεος της πύρινης λαίλαπας έχει παραδοθεί τα τελευταία 24ωρα η Κεντρική Καλιφόρνια, με...
συνέπεια οι αμερικανικές αρχές να δώσουν εντολή για την εκκένωση μεγάλων περιοχών, στις οποίες κατοικούν χιλιάδες πολίτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών, πάνω από 45.000 στρέμματα έχουν καεί, ενώ ένα από τα 30 πύρινα μέτωπα που μαίνονται κινείται εντός κατοικημένων περιοχών, καταστρέφοντας εκατοντάδες σπίτια και περιουσίες. Έως τώρα, τουλάχιστον 5.000 άτομα έχουν μεταφερθεί από τις κατοικίες τους, ενώ καταστροφικές είναι οι συνέπειες και για επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν την έδρα τους στην ίδια περιοχή.

 
 
Συνολικά στις ΗΠΑ, βρίσκονται σε εξέλιξη 46 μεγάλες πυρκαγιές, σε 12 Πολιτείες, ενώ μόνο την Τρίτη αναφέρθηκαν 11 νέα μέτωπα. Από το ξεκίνημα του 2017 έχουν καεί περισσότερα από 4,4 εκατ. στρέμματα, ένας αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με τα 2,7 εκατ. στρέμματα που είχαν καεί την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι αρχές έχουν εκκενώσει περιοχές στο Όρεγκον και τη Νεβάδα, ενώ βρίσκονται σε επιφυλακή για επέκταση του μέτρου, καθώς οι φωτιές μαίνονται ανεξέλεγκτες.

Ο κυβερνήτης της περιοχής αποφάσισε να θέσει την Πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητώντας βοήθεια από τις ομοσπονδιακές δυνάμεις, καθώς σε τοπικό επίπεδο δεν επαρκούν για το μέγεθος της καταστροφής.

Δείτε συγκλονιστικά βίντεο μέσα από τα πύρινα μέτωπα και την ηρωική μάχη που δίνουν οι Αμερικανοί πυροσβέστες...

 protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: