27.7.17

Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την τρομο-επιστολή στον πρόεδρο του ΣτΕ...


Η απειλητική επιστολή στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικράτειας αναζωπύρωσε την πολιτική αντιπαράθεση γύρω από το ζήτημα της...
Δικαιοσύνης.

Η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωσή της, συνδέει, ουσιαστικά, την επιστολή, με το στοιχειώδες δικαίωμα της κριτικής στις δικαστικές αποφάσεις.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Οι πληροφορίες για απειλητική επιστολή αγνώστων προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Ν. Σακελλαρίου – ενέργεια την οποία καταδικάζουμε απερίφραστα – προκαλούν έντονη ανησυχία. Φαίνεται, ότι οι επιθέσεις της Κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη αποθρασύνουν τους εκφραστές της βίας και της ανομίας. Όπως αποθρασύνουν και τους κάθε είδους μπαχαλάκηδες η ανοχή και η προστασία που παρέχουν η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Βουλής σε μέλη του “Ρουβίκωνα”, που εισβάλλουν στο Κοινοβούλιο».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ως αδιανόητη χαρακτηρίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ την σύνδεση της πολιτικής κριτικής με την απειλές προς τους δικαστικούς, που επιχειρεί η ΝΔ.

«Είναι αδιανόητο, ακόμα για το επίπεδο της ΝΔ, να συνδέεται η πολιτική κριτική αποφάσεων της Δικαιοσύνης με την, απολύτως καταδικαστέα, απειλητική επιστολή αγνώστων  εναντίον  του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Ν. Σακελλαρίου.  Στη δίψα τους για εξουσία, πέφτουν κάθε μέρα όλο και πιο χαμηλά.  Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, μόνο ντροπή θα πρέπει να αισθάνονται για την κατάντια τους»...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: