15.7.17

Ρήγας: Είναι ορατός ο δρόμος διεξόδου...

από την κρίση και τα μνημόνια...

«Μετά τη συμφωνία που έγινε για την αξιολόγηση, έχει ανοίξει, και πλέον είναι ορατός όχι μόνο στα λόγια, αλλά...
στην πραγματικότητα, ο δρόμος διεξόδου να βγει η χώρα από την κρίση και να τελειώσουμε με τα μνημόνια. Αυτό έγινε μετά από μεγάλη επίμονη μάχη, με δύσκολες επιλογές τις οποίες κάναμε, αλλά τις κάναμε ως Αριστερά τιμώντας τη διαχρονική μας πορεία που σημαίνει ότι είμαστε κοντά στο λαό»: αυτό δήλωσε σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας που βρίσκεται από χθες το βράδυ στην Κέρκυρα.

Ο κ. Ρήγας σχολίασε στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την τοποθέτηση της πρώην υπηρεσιακής πρωθυπουργού και τέως Προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου Βασιλικής Θάνου ως επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού. «Πρώτον, η κ. Θάνου είναι συνταξιούχος, είναι ελεύθερος δημοκρατικός πολίτης να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί την υπόλοιπη ζωή της. Δεύτερον, είναι εξαιρετικά έγκριτος νομικός και η συμβολή της θα είναι πολύ σημαντική και σε επίπεδο διεθνών νομικών συμβουλών. Τρίτον, επειδή κάποιοι μίλησανε και για μαύρη μέρα της Δημοκρατίας, να θυμίσω δύο πραγματα: το ένα είναι ότι θα έπρεπε να ζητήσουν την παραίτηση του κ. Αθανασίου που όντας εν ενεργεία Αεροπαγίτης τοποθετήθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ και το άλλο, ότι ο σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη είναι πρώην μέλος του ΣΤΕ. Νομίζω ότι είναι υποκρισία όλο αυτό το οποίο συμβαίνει, αλλά αποτυπώνει το αδιέξοδο της στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας. Να σταματήσουν λοιπόν να παίζουμε με τέτοιους όρους, προσφέρουν κακές υπηρεσίες στην ελληνική κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας προσθέτοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία με τη στρατηγική της είναι ενάντια στην κοινωνία, αυτο-υπονομεύεται συνεχώς και το αποτέλεσμα θα φανεί στις εκλογές που θα γίνουν το 2019» τόνισε.

Επίσης, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας της Κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στη στόχευση της κυβέρνησης, για την ανάσχεση του φαινομένου της διαρροής των νέων επιστημόνων της Ελλάδας στο εξωτερικό (brain drain). «Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μας είναι να σταματήσουμε το "brain drain" και γίνεται μεγάλη προσπάθεια, οι νέοι επιστήμονες να στηριχθούν. Υπάρχουν τα εργαλεία και ο τρόπος να στηριχθούν. Η φυγή στο εξωτερικό είναι πλήγμα για το ΑΕΠ της χώρας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ρήγας κατά την έλευση του την Παρασκευή, στο νησί, παραβρέθηκε σε σύσκεψη με τη γραμματεία της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και τις θεματικές επιτροπές του κόμματος, ενώ στο πλαίσιο της διήμερης παραμονής του στην Κέρκυρα, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον δήμαρχο Κώστα Νικολούζο και τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο.

«Στόχος μας είναι όχι οι γενικές εξαγγελίες, αλλά οι σχεδιασμένες πρωτοβουλίες που εντάσσονται στο γενικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας. Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βρισκόμαστε» είπε ο γραμματέας της Κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ εξαίροντας το έργο του Περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου, ο οποίος από τη μεριά του ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η Περιφέρεια προσδοκά από αυτή τη συνάντηση μόνο θετικά αποτελέσματα, και για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και για τους πολίτες της. «Το αναπτυξιακό συνέδριο ήταν ένα κομμάτι της συζήτησης, εκεί θα τεθούν και οι προτεραιότητες που τέθηκαν» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θοδωρος Γαλιατσάτος.

Ο κ. Ρήγας θα παραμείνει στο νησί μέχρι αύριο, ενώ σήμερα το βράδυ, θα παραστεί στην κλειστή κομματική εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο...


left.gr



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: