11.7.17

Μητσοτάκης: Η Άγκυρα φέρει το βάρος της αποτυχίας στο Κυπριακό...

Μητσοτάκης: Η Άγκυρα φέρει το βάρος της αποτυχίας στο ΚυπριακόΕυθύνες στην Τουρκία για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό επιρρίπτει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής. «Η Άγκυρα δεν θέλησε να...
δει ξεκάθαρα το κοινό μέλλον Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων. Φέρει το βάρος της αποτυχίας αυτών των παρεμβάσεων» επεσήμανε.

«Δεν βρισκόμαστε πια στο 1960, δεν είμαστε στον ψυχρό πόλεμο», τόνισε αναφορικά με το αναχρονιστικό πλαίσιο των εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων. Οι συνθήκες του 1960 δεν μπορούν να είναι το θεμέλιο για το αύριο, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οπως είπε η Αγκυρά δεν θέλησε να δει ξεκάθαρα το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρων. «Ούτε η παρουσία της ΕΕ έκανε την Αγκυρα να αλλάξει στάση. Ούτε ο ίδιος ο γ.γ. του ΟΗΕ που επέδειξε αξιοθαύμαστη επιμονή».

«Σε αυτό το άγονο τοπίο η γενναία στάση του Αναστασιάδη έμεινε χωρίς ανταπόκριση από την άλλη πλευρά του τραπεζιού», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο είναι θετικό ότι η ελληνική πλευρά δεν παρέκκλινε από την πάγια γραμμή ότι «η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα στηρίζει».

«Η επίκληση της εθνικής ενότητας δεν μπορεί να είναι σημαία ευκαιρίας», δήλωσε κλείνοντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η εθνική ενότητα είναι επιλογή της ΝΔ αλλά οφείλω να πω ότι αυτή η γραμμή ευθύνης πρέπει να υπηρετείται από όλους. Συμπεριφορές ρηχού εντυπωσιασμού πρέπει να αποφεύγονται και να μην δίνουν λαβή στην άλλη πλευρά» σημείωσε..

«Κύριε Τσίπρα, αυτό είναι δικό σας χρέος να το εξασφαλίσετε γιατί διαφορετικά είστε συνυπεύθυνος. Τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να μπαίνουν στη ζυγαριά εσωκομματικών ισορροπιών», είπε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: