29.7.17

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στα Καλύβια...

και στην Αγ. Άννα στην Εύβοια...

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Προφάρντα στα Καλύβια Αττικής.

Επίσης υπό έλεγχο τέθηκε η...

πυρκαγιά στην περιοχή Αμέλαντες Αγίας Άννας, στην Εύβοια, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Εύβοιας Γιώργος Κωστόπουλος λίγο μετά τις 7 το απόγευαμ. Όπως είπε ο κ. Κωστόπουλος, καρποφόρησε η δράση κυρίως των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, καθώς λόγω της εξαιρετικά δύσβατης περιοχής ήταν αδύνατο να πλησιάσουν στην εστία της φωτιάς πεζοπόρα τμήματα και πυροσβεστικά οχήματα.

«Οι φλόγες είναι ένα χιλιόμετρο από τους Αμέλαντες, αλλά δεν κινδυνεύει το χωριό επειδή επικρατεί άπνοια» δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Λίμνης Αγίας Άννας Ελένη Γεωργάκαινα. «Το ευτύχημα είναι ότι επικρατεί στην περιοχή άπνοια και αυτό βοηθάει στο έργο της κατάσβεσης» υπογράμμισε η κ. Γεωργάκαινα.

Η πυρκαγιά καίει πουρνάρια και πεύκα σε μια περιοχή που είναι αδύνατο να πλησιάσουν πεζοπόρα τμήματα και πυροσβεστικά οχήματα, με αποτέλεσμα η επιχείρηση κατάσβεσης να γίνεται κυρίως από αέρος με τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα καναντέρ και δύο πετζετέλ. Στη μάχη της κατάσβεσης μετέχουν και πάνω από 25 εθελοντές από τα γύρω χωριά της περιοχής, οι οποίοι με μπουλντόζες κάνουν ζώνες αντιπυρικής προστασίας και προσπαθούν με οχήματά τους να φτάσουν στην εστία της φωτιάς.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο της Λίμνης Αγίας Άννας, η φωτιά πιθανολογείται ότι ξεκίνησε από χθες από κεραυνό που έπεσε στη διάρκεια σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε στην περιοχή...


Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: