9.7.17

Σκουρλέτης: Αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις της ΝΔ...

http://avgi.gr/documents/10179/8020402/5B.jpg/f54ebe00-b2c5-4aef-b970-44018875ef2e?t=1490856985757&imageThumbnail=3για ιδιωτικές εταιρείες στην καθαριότητα...

«Για πρώτη φορά από το 2010 δρομολογήσαμε μόνιμες θέσεις στην καθαριότητα. Η θέση της ΝΔ υπέρ των ιδιωτικών εταιρειών ακυρώνει αυτό που...
το ίδιο το Σύνταγμα προβλέπει για τις βασικές αρμοδιότητες της αυτοδιοίκησης, που είναι να παρέχει αυτήν την υπηρεσία με δικά της μέσα» τονίζει σε συνέντευξή του ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στην εφημερίδα «Documento» πρόσθεσε πως «διαβλέπω ότι ενδεχομένως να υπάρξουν πυρήνες δημάρχων οι οποίοι ωθούμενοι από τον κ. Μητσοτάκη θα προσπαθήσουν de facto να παρακάμψουν τη νομοθετική ρύθμιση εις βάρος των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα για να ανοίξει ο δρόμος στις ιδιωτικές εταιρείες. Αλλά νομίζω ότι οι προθέσεις τους έχουν αποκαλυφθεί στον κόσμο και η κοινωνική πίεση θα το αποτρέψει».

«Θεωρώ ότι καμιά κυβέρνηση και σε κανέναν χρόνο δεν κρίνεται κυρίως  από τα κυβερνητικά σχήματα. Κρίνεται από την ουσία της πολιτικής της και από τις σχέσεις που οικοδομεί με την κοινωνία», αναφέρει ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενο ανασχηματισμό.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες αναφέρει ότι ο χώρος που βρίσκεται πιο κοντά στην Αριστερά είναι αυτός της σοσιαλδημοκρατίας. Υπογραμμίζει όμως πως στην εγχώρια έκφραση της σοσιαλδημοκρατίας πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν πρόσωπα τα οποία υλοποίησαν μια σειρά ακραία νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας και ευθύνονται για τα σημερινά αδιέξοδα της χώρας και αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ.

«Η κα Γεννηματά είναι όμηρος όλων αυτών πολιτικών βαριδίων τα οποία ευθύνονται σε σχεδόν απόλυτο βαθμό για τα σημερινά αδιέξοδα. Αν λοιπόν δεν κατορθώσει να απαλλαγεί από αυτά τα πρόσωπα δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από αυτήν τη δορυφορική ως προς τη ΝΔ τροχιά που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια» τονίζει ο κ. Σκουρλέτης και υπογραμμίζει πως «στη δική μας αντίληψη πάντοτε υπήρχε η λογική του διαλόγου με τους όμορους πολιτικά χώρους, αλλά προκειμένου αυτό να είναι φερέγγυο πρέπει να μην περιλαμβάνει τα πρόσωπα που είπαμε».

Στόχος μας, αναφέρει ο ΥΠΕΣ, είναι η «εξάντληση της τετραετίας, διότι έχοντας εξασφαλίσει κάποιους όρους σταθερότητας στο οικονομικό πεδίο θα πρέπει να υπάρξει ο χρόνος να αποδώσει καρπούς αυτό που έχουμε πετύχει. Μια θετική πορεία της οικονομίας θεωρώ ότι θα μας δώσει διαφορετικό πολιτικό αέρα  να διαπραγματευτούμε πράγματα που ήμασταν αναγκασμένοι να αποδεχθούμε»...

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: