28.7.17

Το πείραμα της Αντζελίνα Τζολί ...


...με παιδιά έχει εξοργίσει το διαδίκτυο...
Πέρα από τη διαδρομή της στον κινηματογράφο, η Αντζελίνα Τζολί έχει να επιδείξει τις τελευταίες δύο δεκαετίες ένα πολύ σημαντικό...
φιλανθρωπικό έργο, βοηθώντας κυρίως παιδιά σε φτωχές χώρες του τρίτου κόσμου που σπαράσσονται από συγκρούσεις.  
 Μία από τις χώρες για την οποία μοιάζει η σταρ του Χόλιγουντ να τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια είναι και η Καμπότζη.
Μάλιστα, η 42χρονη ηθοποιός υιοθέτησε τον πρώτο της γιο, Maddox από το κράτος αυτό της νοτιοανατολικής Ασίας, όπου έχει πάρει και την υπηκοότητα.   Πρόσφατα επέστρεψε στην Καμπότζη για τα γυρίσματα της επόμενης σκηνοθετικής της δουλειάς, «First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers».  
 Το έργο αφηγείται την ιστορία της συγγραφέως και ακτιβίστριας Loung Ung και όσων υπέστησαν τόσο αυτή και η οικογένειά της στα χέρια των Ερυθρών Χμερ.   Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το φιλμ θα επικεντρωθεί κυρίως στα παιδικά χρόνια της Ung, ρόλο που θα υποδυθεί η Sareum Srey Moch, ένα μικρό κορίτσι από την Καμπότζη.  

Μέχρι εδώ όλα καλά, ωστόσο, ο αμφιλεγόμενος τρόπος που επιστράτευσε για να επιλέξει τελικώς τη Srey Moch για τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει προκαλέσει αντιδράσεις.   
Όπως γράφει το «Vanity Fair» που φιλοξενεί μία αποκαλυπτική συνέντευξη της χολιγουντιανής ηθοποιού, για τις ανάγκες του casting η Τζολί έψαξε σε ορφανοτροφεία, τσίρκο και σχολεία των παραγκουπόλεων, αναζητώντας κυρίως παιδιά που είχαν βιώσει δυσκολίες. 
  Προκειμένου να βρουν την πρωταγωνίστρια της ταινίας, οι συντελεστές εμπνεύστηκαν ένα μάλλον αμφιλεγόμενο παιχνίδι που προβλημάτισε πολλούς για τον ωμό ρεαλισμό του: Έβαλαν ένα άγνωστο χρηματικό ποσό μπροστά τα παιδιά και τους ζήτησαν να σκεφτούν ένα λόγο για τον οποίο χρειάζονταν τα χρήματα. Στη συνέχεια τα ενθάρρυναν να πάρουν τα λεφτά και να προσπαθήσουν φύγουν, με τη Τζολί να προσποιείται ότι τα πιάνει. Σ' εκείνο το σημείο τα παιδιά καλούνταν να σκαρφιστούν ένα ψέμα.  
 «Η Srey Moch ήταν το μοναδικό από τα παιδιά που κοιτούσε τα χρήματα για πολύ, πολύ ώρα. Όταν αναγκάστηκε να τα επιστρέψει, ξέσπασε σε κλάματα. Όλα αυτά τα διαφορετικά πράγματα που είχε βιώσει την πλημμύρισαν. Αργότερα, όταν ρωτήθηκε γιατί ήθελε τα χρήματα είπε ότι είχε πεθάνει ο παππούς της και δεν είχαν αρκετά χρήματα για μία ωραία κηδεία», εξομολογήθηκε η Τζολί με δάκρυα στα μάτια, σύμφωνα με το περιοδικό. 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: