31.7.17

Πλησιάζει στην Κρήτη καράβι μισθωμένο από ακροδεξιό κίνημα...


Αντιδράσεις από τους κάτοικους της Ιεράπετρας...

Στην Ιεράπετρα της Κρήτης αναμένεται να πιάσει λιμάνι το καράβι «C-Star» του ακροδεξιού κινήματος «Defend Europe», προκειμένου να...
ανεφοδιαστεί και να συνεχίσει την πορεία του προς την Κατάνια της Ιταλίας. Το πλοίο έχει μισθωθεί από το ακροδεξιό κίνημα προκειμένου να πραγματοποιεί περιπολία στα νερά της Μεσογείου και να μην επιτρέπει σε πρόσφυγες και μετανάστες να φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές. 

Το συγκεκριμένο πλοίο, σύμφωνα με καταγγελίες αντιφασιστικών οργανώσεων, έχει μισθωθεί από το φασιστικό «Defend Europe» που θέλει να εμποδίσει πρόσφυγες και μετανάστες να διασχίσουν τη Μεσόγειο και να βρεθούν σε ευρωπαϊκά εδάφη. Επιθυμούν να ανεφοδιαστούν στην Ιεράπετρα και στη συνέχεια να μεταβούν στην Κατάνια, από όπου και θέλουν να ξεκινήσουν τη δράση τους.

Οι κάτοικοι του νησιού αντιδρούν σε αυτό το ενδεχόμενο, ενώ ήδη οργανώνεται αντίδραση από αντιφασιστικές οργανώσεις. Οι ακτιβιστές Κρήτης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES Crete) έστειλαν επιστολή προς το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας, τονίζοντας πως δεν θα πρέπει να επιτραπεί στο πλοίο να πιάσει λιμάνι στην Ιεράπετρα.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν στην επιστολή τους:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικού τύπου αλλά και σχόλια ακτιβιστών από την Ευρώπη σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκύπτει ότι το πλοίο C Star που έχει ναυλωθεί από το ακροδεξιό ευρωπαϊκό δίκτυο Génération Identitaire (GI) στο πλαίσιο της επιχείρησης του δικτύου “Defend Europe”, πρόκειται να ελλιμενιστεί σήμερα 31/08/2017 στο Λιμάνι της Ιεράπετρας. Η πορεία μάλιστα που το πλοίο σημαίας Μογγολίας και μήκους 40 μέτρων ακολουθεί, σύμφωνα με το Marine Traffic, επιβεβαιώνει την προσέγγιση του στο Νησί μας.

Κρίνουμε σκόπιμο, να μην επιτραπεί σε καμία περίπτωση στο πλοίο της ακροδεξιάς οργάνωσης, που σκοπό έχει, κατά δήλωση τους, να παρεμποδίσει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων στη Μεσόγειο, να ελλιμενιστεί στην Ιεράπετρα ή σε άλλο λιμάνι της Κρήτης.

Κάτω από καμία συνθήκη η Κρήτη δεν πρέπει να προσφέρει φιλοξενία σε ακροδεξιές οργανώσεις που προσβάλουν τους αγώνες και την ιστορία του Νησιού μας.

Παρακαλούμε τα λιμεναρχεία του Νησιού και η Εισαγγελία να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να αποφευχθεί η προσέγγιση του πλοίου στα λιμάνια της Κρήτης (ενδεχομένως να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το άρθρο 147 του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου)

Εκτός του συμβολισμού που οφείλουμε να στείλουμε ως Κρητικοί, θέτουμε υπ όψιν σας νομικής φύσεως προβλήματα που αντιμετώπισε το πλοίο της ντροπής λίγες μέρες πριν στα Κατεχόμενα, τον παράνομο σκοπό του να εμποδίσει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης αλλά και τις έντονες αντιδράσεις πολιτών που έχει μέχρι σήμερα συναντήσει στα λιμάνια τα οποία προσέγγισε»...

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: