8.7.17

Δεν μπορείς να αποκλείσεις τον ΣΥΡΙΖΑ...


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του "Ποταμιού" προτείνει διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ...

Διάλογο και με τον ΣΥΡΙΖΑ «στην αναζήτηση των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων» προτείνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, κρατώντας ωστόσο...
σοβαρές αποστάσεις από το κυβερνών κόμμα σε ουσιώδη ζητήματα όπως η Παιδεία, η Δικαιοσύνη και ο σεβασμός στους θεσμούς.

«Στην αναζήτηση των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, ενός βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου, στην οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους, στη θωράκιση των δικαιωμάτων, στη συμμετοχή της χώρας στη νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική δεν μπορείς να αποκλείσεις τον ΣΥΡΙΖΑ», δηλώνει σε συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα», ο κ. Δανέλλης.

Και συμπληρώνει: «Δεν επιτρέπεται να φανούμε αδιάφοροι στις δυνάμεις που έχουν παράλληλες μ’ εμάς αναζητήσεις. Ας πάρουν εκείνοι την ευθύνη των δικών τους επιλογών, ιδίως σε ζητήματα όπως η Δικαιοσύνη, η Παιδεία, ο σεβασμός στους θεσμούς».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού βλέπει θετικά την καταρχήν απόφαση του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα, επισημαίνει όμως ότι «πρέπει να διευκρινιστούν αρκετά πράγματα».

Συμπληρώνει τέλος ότι «θα πρέπει να υπάρξει και εναρμόνιση μεταξύ των διαφορετικών προσεγγίσεων εντός της ΔΗΣΥ. Το Ποτάμι οφείλει να συμβάλει εποικοδομητικά, όπως έκανε έως τώρα, στη διαμόρφωση και επεξεργασία του προγραμματικού λόγου και των θέσεων του νέου φορέα. Υπάρχει ως βάση το κοινό πόρισμα της Επιτροπής Διαλόγου, που όμως δεν αρκεί. Δεν πίστευα ποτέ ότι η εκλογή της ηγεσίας είναι σημαντικότερη της διαμόρφωσης των πολιτικών προτάσεων του νέου φορέα. Άλλωστε, στη βάση της πολιτικής μας πρότασης θα προσπαθήσουμε να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες»...

πηγή tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: