14.7.17

"Χαλαρή" στις προκλήσεις η Κύπρος...


"Ας μην ασχολούμαστε"...

Ο υπουργός 'Αμυνας της Κύπρου, Χριστόφορος Φωκαίδης, διαβεβαίωσε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας ή...
πανικού από τις κινήσεις της Τουρκίας σε σχέση με την έναρξη των γεωτρήσεων της TOTAL στην κυπριακή ΑΟΖ. Ο υπουργός μάλιστα παρατήρησε πως «το συντομότερο, που θα σταματήσουμε καθημερινά να ασχολούμαστε με το τι συμβαίνει στο γεωτρύπανο, τόσο το καλύτερο». 

Σύμφωνα με τον κ. Φωκαίδη οι κινήσεις της Τουρκίας σε σχέση με την έναρξη των γεωτρήσεων της TOTAL είναι «αναμενόμενες». Υπογράμμισε πως η Εθνική Φρουρά παρακολουθεί την κατάσταση, αλλά «δεν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον η αναπαραγωγή κλίματος έντασης». 

Ο Κύπριος υπουργός σημείωσε πως οι κινήσεις της Τουρκίας «είναι συνήθεις, τις έχουμε δει και σε προηγούμενες γεωτρήσεις και είναι εντός των προβλέψεων», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, για όσο θα συνεχίζεται η γεώτρηση, να συνεχιστούν οι προκλήσεις ή να γίνει προσπάθεια δημιουργίας κλίματος έντασης. 

Την ίδια ώρα διαμήνυσε πως «δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να παρασυρθούμε, είτε στη δημιουργία, είτε στην αναπαραγωγή ενός κλίματος έντασης, που στόχος του δεν είναι άλλος παρά η ματαίωση, η αναβολή των ενεργειακών μας σχεδιασμών». 

Επίσης, επεσήμανε ότι δεν είναι προς όφελος των συμφερόντων της Κύπρου η στρατιωτικοποίηση του ζητήματος. «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση, εφαρμόζουμε τα σχέδια για τα οποία έχουμε εκπαιδευτεί να εφαρμόζουμε, συνεργαζόμαστε με όλους τους ενδιαφερόμενους και παραμένουμε με σοβαρότητα και ψυχραιμία προσηλωμένοι στον εθνικό στόχο, που είναι η υλοποίηση, η ολοκλήρωση των ενεργειακών μας σχεδιασμών», συμπλήρωσε ο Κύπριος υπουργός Άμυνας...

Πηγή ΑΠΕ, lifo

Δεν υπάρχουν σχόλια: