21.7.17

Τσίπρας: Να αποτραπεί το κλίμα υπερβολών στην Κω...

Αποτέλεσμα εικόνας για Τσίπρας τηλέφωνο
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Κω Γιώργο Κυρίτση, είχε πριν από λίγη ώρα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ...
ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις μετά τον σεισμό των 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το νησί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, στις τηλεφωνικές συνομιλίες τονίστηκε ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών και η ανάγκη να αποτραπεί η δημιουργία κλίματος υπερβολών και δραματοποίησης, το οποίο δεν συμβάλει στην αποκατάσταση της ομαλότητας στην καθημερινότητα του νησιού, ιδιαίτερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε στενή επικοινωνία με το κλιμάκιο των τριών υπουργών που βρέθηκαν από τις 5.00 π.μ. της Παρασκευής στο νησί της Κω για την επιτόπια αξιολόγηση και το συντονισμό του σχεδίου αντιμετώπισης των συνεπειών.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο που βρέθηκε στο νησί, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, διαπίστωσε ότι η κατάσταση, παρά την ένταση της σεισμικής δόνησης και τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν στον κεντρικό λιμένα του νησιού, είναι υπό πλήρη έλεγχο και όπως διαβεβαιώνουν και οι σεισμολόγοι το φαινόμενο εξελίσσεται φυσιολογικά.

Ο πρωθυπουργός εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τα θύματα του φονικού σεισμού και εύχεται ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: